8 entry daha
  • gerçek anlamda bir türlü kafamın basmadığı günlüklerdir. doğruluğu konusunu bilemiyorum. zira bu günlükler üzerinden yürütülen bir operasyonda bunu yazan kişi sorgulanmıyorsa bunun doğruluğu ister istemez kafa karıştırıyor. birçok gariplik var aslında olayda.

    mesela daha ergen çağlarda günlük tutarken bile bilinmesini istemeyeceğiniz şeyleri yazmaktan çekinirdiniz. "ya bir bulup okuyan olursa" diye. ergen dünyada "utanılacak" eylem olarak nitelendirilen ,eylemde değil sadece düşüncede kalmış hevesleri bile " korkuyorum yazmaya, birisi okurda öğrenirse ne yaparım ben?" evhamı ile kendimize sır tutardık.

    "onunla bunun ne alakası var lan!" diyecek olacaktır mutlaka. ama garip gelmiyor mu? bu kadar kritik noktada birisinin en hayati bilgileri , konuşmaları , eylemleri , düşünceleri günlüğüne dökmesi ne kadar mantıklı.
    işin daha da ilginci bu belgelere medyada ki herhangi bir dergi ulaşabiliyor. devletin en önemli noktalarından birisinde görevli bir generalin bu kadar gizli tutulması gereken bilgileri bu kadar tedbirsizce kaleme dökmesi ne demektir. yani bu ülkenin güvenliği ve gizliliği bu kadar kolayca ihlal edilebilir mi? her türlü bilgiye isteyen biraz uğraşıp ulaşabilir mi?
    üstelik gizli bir darbe hazırlığı yapıyorsun. insan en basitinden sürekli kaosta olan bir ülkede sözlük tabiri ile yazdıklarının gün gelince göte girebileceğini bilmek zorundadır. hele bu ülkede yatak odana kadar herşeyin bilinebiliyorsa.

    bir de günlüklerin sanki bir genç kızın kaleminden çıkmış gibi durması dikkat çekiyor. sürekli birbirine küsmeler, kızmalar, gizlice buluşmalar, arkadan iş çevirmeler .

    ooohho bu ne lan! general adamların yaptığına bak sen.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap