• ülkeye adam gibi demokrasi gelmeden muhtemelen yine karanlıkta kalacak olan günlüklerdir. çünkü ne sayıları az ama gücü fazla olan statükocular, ne de sayısı fazla ama bir türlü gerçek iktidara sahip olamayan muhafazakarlar gerçek demokrasiyi umursamaktadır. kimsenin karanlığı aydınlatmaya niyeti yok ne yazık ki.
  • ülkemizin içler acısı durumunu bir kez daha gözler önüne seren günlüklerdir.

    ecnebilerin günlükleri:
    narnia günlükleri
    spiderwick günlükleri

    bizim günlüklerimiz:

    sizofreni günlükleri
    darbe günlükleri

    harikayız ya.
  • nokta dergisi'nin ardından yorum farkı'nı da bitirtmiş oluşumdur.

    "ntv "yorum farkı"nda bu hafta cengiz çandar ile emre kongar arasında "darbe günlükleri" hakkında ateşli tartışmalar yaşanmıştı. çandar bazı belgeleri açıklamış, kongar da çandar hakkında elindeki belgeleri açıklamakla tehdit etmiş ancak çandar'ın tüm israrlarına rağmen açıklamamıştı. netice de "darbe günlükleri" tartışmasını taşıyamayacağına karar veren ntv, programı durdurdu."
  • taraf gazetesi tarafından yeniden kamuoyuna sunulacakmış. yazı dizisi ya da ek gazete olacak sanırım.
  • (bkz: calik holding)
  • özden örnek'in darbe yapacagım diye yazdığı yazılar (mıs) öyle diyorlar.

    1 temmuz 2008 gözaltılarından sonra sıkça duydugum bir soru var,

    neden bu yazıların sahibi özden örnek gözaltına alınmadı,

    madem adam açık açık darbe yapacağını yazıyordu da
    madem esas darbeciydi adam da...

    neden?

    bazı beyinler bunlarla ugrasırken
    kuddusi okkır yasamını kaybetti.

    (bkz: http://www.gasteci.com/haber13871.htm)
    (bkz: http://www.gercekgundem.com/?p=141092)

    --- spoiler ---

    özden örnek nerede?

    ...
    ergenekon soruşturmasının, “darbecilikle” ilgili bölümü, belli ki, oramiral özden örnek’in günlüklerni temel alınarak yürütülüyor.
    fakat ortada çok ilginç bir durum var.
    özden örnek’in ifadesine , bu soruşturma kapsamında başvurulmuyor.
    oysa özden örnek, bütün bu olanların bir numaralı tanığı.
    günlükleri yazan, günlüklerde yazılan olayları bizzat yaşayan kişi.
    fakat her nedense savcı zekeriya öz, yazılanları ciddiye alıyor fakat yazanı ciddiye almıyor olmalı ki, çağırıp bilgisine, görgüsüne başvurmuyor.
    bu işin altında bir iş var ama ne olduğunu şimdilik bilmiyorum.
    ...
    fatih altaylı

    --- spoiler ---

    (bkz: http://www.haberturk.com/yazioku.asp?id=8372)
  • yazarının neden hala bilgisine başvurulmadığını merak ettiğim günlüklerdir.
  • gerçek anlamda bir türlü kafamın basmadığı günlüklerdir. doğruluğu konusunu bilemiyorum. zira bu günlükler üzerinden yürütülen bir operasyonda bunu yazan kişi sorgulanmıyorsa bunun doğruluğu ister istemez kafa karıştırıyor. birçok gariplik var aslında olayda.

    mesela daha ergen çağlarda günlük tutarken bile bilinmesini istemeyeceğiniz şeyleri yazmaktan çekinirdiniz. "ya bir bulup okuyan olursa" diye. ergen dünyada "utanılacak" eylem olarak nitelendirilen ,eylemde değil sadece düşüncede kalmış hevesleri bile " korkuyorum yazmaya, birisi okurda öğrenirse ne yaparım ben?" evhamı ile kendimize sır tutardık.

    "onunla bunun ne alakası var lan!" diyecek olacaktır mutlaka. ama garip gelmiyor mu? bu kadar kritik noktada birisinin en hayati bilgileri , konuşmaları , eylemleri , düşünceleri günlüğüne dökmesi ne kadar mantıklı.
    işin daha da ilginci bu belgelere medyada ki herhangi bir dergi ulaşabiliyor. devletin en önemli noktalarından birisinde görevli bir generalin bu kadar gizli tutulması gereken bilgileri bu kadar tedbirsizce kaleme dökmesi ne demektir. yani bu ülkenin güvenliği ve gizliliği bu kadar kolayca ihlal edilebilir mi? her türlü bilgiye isteyen biraz uğraşıp ulaşabilir mi?
    üstelik gizli bir darbe hazırlığı yapıyorsun. insan en basitinden sürekli kaosta olan bir ülkede sözlük tabiri ile yazdıklarının gün gelince göte girebileceğini bilmek zorundadır. hele bu ülkede yatak odana kadar herşeyin bilinebiliyorsa.

    bir de günlüklerin sanki bir genç kızın kaleminden çıkmış gibi durması dikkat çekiyor. sürekli birbirine küsmeler, kızmalar, gizlice buluşmalar, arkadan iş çevirmeler .

    ooohho bu ne lan! general adamların yaptığına bak sen.
  • bu günlükler mizah eseri, kurgu olduğuna göre, muhtemelen nokta dergisi de, paşaların mizah sevmemesinin bir sonucu olarak yapılan baskınla kapatılmıştır.
hesabın var mı? giriş yap