38 entry daha
  • şaşırılacak bir şey yok.

    kültür bakan yardımcısını geçtim, şu an bu ülkede akp niğde gençlik kolları başkanının gelirini sorgulayacak bir irade var mı? sorgulansa bile hukuki bir sonuç alınabilir mi? bir belediye başkanının vergiden kaçınmak için sahtecilik yaptığını pişkin pişkin itiraf edebildiği bir ülkede bu tür şeyler normal.

    esas problem şu; bu toplum demokrasiyi, insan haklarını ve basın özgürlüğünü bayram şekeri zannediyor. bunları arada bir ağzımızı tatlandırmak için alıyoruz ve başka işlevinin olmadığını düşünüyoruz. halkın ezici bir yüzdesi devletperest olunca bu tür kavramlar da gelişmiyor.

    fakat demokrasinin olmadığı bir ülkede kamu idarecilerinden hesap sormanın bir yolu yoktur. hukukun anayasaya değil siyasi erke hizmet ettiği bir ülkede yaşıyoruz. bu olayın hesabını sorabilecek bir sivil toplum iradesi yok. bakan yardımcısı yüzbinlerce lira maaş da alır gelip senin evine de çöker. itiraz ettiğinde de terörist ilan eder. yeni türkiye bu.

    eminim, buraya yazan birçok kişi de bir sonraki siha başlığında 31 çekip tayyip'in damadını övecek. bu toplum bunlara maruz kalmayı hak ediyor ama olan bize oluyor.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap