92 entry daha
  • benim için de doğru tespittir. dersi veren öğretmenlerin elinden başka türlüsü gelir miydi bilemem, bana kalırsa öğretmenlerin de bu saçmalıkta az da olsa payı vardır fakat bu iş temelde yönetim zaafiyeti gibi görünüyor.
    yani resim dersinden murat öğrenciyi ressam yapmak değil elbette, kuru kuru resim çizmeyi öğretmek de. mühim olan çocuklara bir sanatsal beceri kazandırılması, en azından resim sanatı hakkında bir birikim sahibi yapılmasıdır. bir resme nasıl bakılır, büyük ressamların esin verici sanat hayatları, sanat akımları konusunda tartışmalar, renk, malzeme v.s. bilgisi. sanat sanıldığı kadar yetenek işi değildir büyük sanatçılar dur durak bilmeden çalışan, etüd eden, aşkla, şevkle, disiplin ve azimle kendilerini geliştirmeye devam eden insanlardır.
    özetle bu dersler bu kadar anlamsız geçmek zorunda değildi fakat bir arkadaş bahsetmiş yukarıda fizik, matematik, tarih, coğrafya hangisi doğru dürüst okutuluyor ki resim okutulsun.
    o nedenle diyorum ki bu temelde bir yönetim yetersizliğidir. cumhuriyeti kuran kadro gibi daha çok insan kaynağımız olsa ve ülkeyi daha uzun süre yönetmeleri mümkün olsaydı şimdi zaten bambaşka bir ülkede, apayrı bir iklimde yaşıyor olurduk.
101 entry daha
hesabın var mı? giriş yap