• gecmiste boyleydi. simdi de boyle galiba. eger yaniliyorsam affola. muhakkak ogreten vardir ama bana hakikatten hic denk gelmedi.

    hakikatten tuhafti. resim teknigi, boya ve firca kullanimi, surda soyle cizilmeli, burada boyle cizilmeli gibi seyleri ben hic ogrenmedim egitim hayatim boyunca resim ogretmenlerimden. 3 farkli resim ogretmeni hatirliyorum hayal meyal.

    "evet cocuklar konumuz 23 nisan, sulu boya olacak, cizin" deyip gecti gitti bizim dersler. ne bir teknik, ne bir bilgi. yaptik resmimizi, hocamiz bakti donem sonunda hepsine. verdi notu gecti gitti...
  • resim çizmek yerine farklı bakış açısı kazandırmaya çalıştıklarından olabilir.
  • ben ilkokuldayken bu ders sürekli boş geçerdi ve biz sürekli resim yapardık. güzel bir terapiydi keşke şimdi de olsa.
  • düşündüğümde gerçekten doğru olan iddia. onlar güzel resim yapabilir ama bize yaptıramadıktan sonra onlar gerçekten iyi bir öğretmen midir?
  • beden eğitimi öğretmeninin basket atmayı öğretememesi , müzik öğretmeninin keman çalmayı öğretememesi , din kültürü öğretmeninin dini öğretememesi , matematik öğretmeninin türevi , fizik öğretmenin fiziği öğretmemesi şeklinde hatta tüm meslekleri içine alan girdap şeklinde bir liste ile artırıyorum.
  • bir kaseye meyve doldurup resmini yapmamızı istiyorlardı. hiç böyle çizecen, şöyle boyayacan diye bir taktik verdiklerini görmedim. bende o yetenek olsa zaten, şuraya da sevimli bir ağaç çizelim derdim ama cin ali'den öteye gidemedim.
  • basit tekniklerle otomobil, hayvan resimleri çizmeyi internetteki okul öncesi içerikleri sayfalarından öğrendim, halâ öğreniyorum. yaşım 33. niye o vakit en azında basit teknikleri vermediler bilmiyorum.

    bu konuda resim öğretmenlerime ben de kırgınım.

    özellikle de solfej sözlüsünü tez sunumuna çevirip gerim gerim gererek notadan soğutan müzik öğretmenime.
  • resim öğretmenleri resim yapmayı öğretemezler, keza edebiyat öğretmenleri de mesela şiir yazmayı öğretemez... müzikçilerden beklentiniz beste yapmaksa üzgünüm, bir müzik öğretmeninden öğrenebilecekleriniz; enstürüman bilgisi ve müziğin alfabesi...

    resimde malzeme kullanımı, teknik bilgi gibi teferruatlar öğretmeyi hedefliyoruz, edebiyatçılar sanırım onu da öğretmeyip ezber takılıyor, dile dair teknik bilgileri türkçe öğretmelerine havale ediyor...

    neyse, beyninizi açıp incelik koyamıyoruz...

    çizim değil, resim yapabilsem öğretmenlikle uğraşmazdım bu arada...
  • birinci sınıfta resim yarışmasında ilçede 2. olmuştum (ilkokul, ortaokul beraber yarışıyordu) o zaman anladım resim öğretmenlerinde bi problem olduğunu hahaha
  • lekeydi, desendi, ışıktı, gölgeydi, perspektifti, rakursiydi öğretiyorlardı zamanında. "çizeceğiniz konuya önce bir bakın" demesi bile bir şeydir.
hesabın var mı? giriş yap