2 entry daha
  • ikisi de anayasal olarak tanınmayan, vergi veren vatandaş oldukları halde kültürel hakları korunmayan, resmi statüye sahip olmayan topluluklardır, lakin kürtler devlet tarafından daha büyü tehdit olarak görüldüğü için açık ara bu ülkede daha çok dışlanmaktadır.

    gerçi bu dışlanma bölgeye, iktidara göre değişebilmektedir. mesela bir alevi, sünni bir kürde göre muhafazakar illerde çok daha fazla dışlanacakken, kürt kimliğini gizlemeyen, kürtlüğünü ön plana çıkaran bir vatandaş hem türk-islam sentezi illerinde hem de seküler illerde nefret görecektir.
    aşırı muhafazakar islamcı bir kürt ise muhafazakar illerde kabul görecekken, seküler bölgelerde hem kürt hem islamcı olduğu için hor görülecektir.

    velhasıl iki her kesim de toplumun ve devletin çeşitli kademelerinde farklı kombo formlarda "ötekileştirilmekte" veya potansiyel düşman olarak lanse edilebilmektedir.
    ancak aleviler haklarını talep ettiklerinde "hadi leyn burası islam ülkesi" muamelesi görürken kürt bu talebi yaparsa hain, pkk'lı, terörist ilan edilir ve hayatı karartılır, linç edilir. sırf buradan dozaj farkıyla ilgili nüansları görebilirsiniz.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap