4 entry daha
  • mavi vatan tezi saçmalık olduğu için makul bir söylemdir. chp'nin ege-akdeniz'de makul söylemleri desteklemesi gerekir. faşizan genişlemeci neo-osmanlıcı hayaller bu ülkeyi izolasyona ve elindekinden de olmaya götürür, nesillerin hayatını mahveder.

    akp ve avrasyacı askeri derin devlet komutanlar akdeniz'de şov yapacak diye bu kavramı hayatımıza soktu. sanki hepimizin kabul ettiği, zaten fiks bir gerçeklikmiş gibi bir anda mavi vatancı olduk. kimse de oturup yunan ne diyor, bizim bu tezimizin bir karşılığı var mı demiyor. bizim tez "yaptım oldu" üzerinden giderken yunan tezleri biz ne kadar kabul etmesek de belirli uluslararası anlaşmalara dayanıyor.

    hayır merak ediyorum, bu mavi vatan diye gezen güruh açıp okudu mu olayı.. uluslararası anlaşmaları, olayın kompleksiliğini ve bütün bunların arasında mavi vatan diye hamasi saçma bir tez uyduranların hikayesini şöyle bir kurcaladınız buradan yunan'ı denize döküyorsunuz?

    mavi vatan tezinin absürt oluşu, yunanistan'ın ege-akdeniz hattındaki bütün konularda haklı olduğu anlamına gelmez.

    ama türkiye'nin mavi vatan tezinin hiçbir yerde, hiçbir kimsede karşılığı yok. yunanistan argümanlarını bizim kabul etmediğimiz, ancak uluslararası olan anlaşmalara göre yapıyor. bu anlamda çıkıntılık yapan biz olduğumuz halde medyada sürekli “yunan gaşınıyor” ergen tepkileri işleniyor. hala daha millet olayın ne olduğunu da bilmiyor ha.

    türkiye'nin temel tezi, bu anlaşmaların koşullarının ege'deki spesifik koşulları tam kapsamadığı yönünde. yani kaşınan biziz aslında, biz diyoruz ki bize özel provizyon yapın böyle olmaz. yani talepkar olan biziz, yunan değil gelip bişey isteyen. yunanistan zaten var olan uluslararası anlaşmaları uygulayalım diyip işin içinden çıkmak istiyor.

    sen gidip bunun üzerine mavi vatan gibi saçma sapan, hiçbir karşılığı olmayan, kimsenin kabul etmeyeceği aşırı genişlemeci bir doktrin koyuyorsun.

    yunanistan'da bunlar bizi tehdit ediyor diyor, gidip bütün dünyaya gösteriyor, bakın bunların tezi bu diyor.

    demilitarize olmuş adaları bunu baz alarak silahlandırıyor. çünkü tehdit koşullarında böyle bir hakları var. bu sefer diyorsun ki adaları silahlandıramazsın. gidip adalarına sahasından inatla uçak uçuruyorsun. adam sonra diyor ki türkiye tehditkar bir davranış içinde, o yüzden daha çok silah koyuyor. sonra sen silah koyarsan ben gelir aklını alırım diyorsun. adamı daha da haklı yapıyorsun. böyle bir salaklık.

    sonuç? içeride hamasi boş milliyetçilik. ama uluslararası arenada haklı olabileceğin, taviz alabileceğin şartları bile kaybedip türkiye'yi bütün dünyaya milliyetçi, genişlemeci, militarist, faşizan bir devlet olarak tanıtmak, böylece bütün batı'nın yunanistan'ın tezleri arkasına geçmesini sağlamak. evet. akp-mhp-avrasyacı-ulusalcılar bunu başardı.

    eskiden yunanistan'a, tamam anlaşmalar var ama siz de abartmayın, tam uygulanırsa türkiye'ye haksızlık olur diyen bütün uluslararası camia bugün komple türkiye'yi ege-akdeniz'de göçertme peşinde. burada atıp tutan ergenlere bakmayın, o koalisyon türkiye'yi ege-akdeniz'den çıkartır ve karaya hapseder. öyle bir koalisyon mevcut.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap