44 entry daha
  • biri emperyalist genişlemecilik, diğer milletlerin aşağılık olması algısı, bir sürü “tarihsel düşmandan” nefret, ırkçılık, otoriter yönetim yanlısı söylem besleyen bir kültüre bürünmüştür. bazı ülkelerin varlığını bile haksız bulup, onları yok etmeyi, savaş ile genişlemeyi savunur. osmanlı boyunduruğundan kurtulmayı geçtim, kendi ülkesini eleştireni bile hain ilan eder.

    diğeri ise resmi statüsü olmayan bir halkın var olma mücadelesidir. temel insan hak ve değerlerini baz alarak bir halkın asgari tanınma hakkını savunmak kürt milliyetçiliğinin dominant damarıdır.

    iki milliyetçilik içinde de daha radikal kollar ve hatta ırkçılık olmakla birlikte, kürtler ezilen bir toplum olması itibarıyla daha eşitlikçi, liberal söylemlere yönelmiştir. türk milliyetçiliği ise dominant formuyla törpülenmiş nazizmdir.

    yok atatürk milliyetçiliği vatandaşlık falan geçiniz. öyle bir şey yaşanmıyor. sivil milliyetçilik olan ülkede kürtlerin varlığını bile kabul etme, sonra bizim derdimiz etnik değil de. türk milliyetçiliği öyle histerik bir narsizme dönmüştür ki, psikoz haliyle kendi anlattığı inkar hikayelerine kendisi inanan bir forma bürünmüştür. bütün dünya hala şok içinde türk milliyetçilerinin bu coşkun tavırlarını anlamlandırmaya çalışmaktadır.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap