130 entry daha
  • ilk sezonu izlediğimde çok sürekliyici gelmişti fakat 2. sezonu 2 akşamda bitirdim. amazon prime'de izlediğim en iyi dizi sanırım.

    büyük bir çoğunluğumuzun geçmişinde yaşadığı travmaları var. bazılarını halının altına süpürdüğümüz, bazılarını ise toz bulutuymuş gibi hatırlayamadığımız can sıkan anılar. "öyle değil şöyle olsaydı hayatım şu an nasıl olurdu?" diye sorular da sormuşumuzdur kendimize.

    dizi genel hatlarıyla bu travmaları ve farklı hayat çizgilerini değiştirebilseydik neler olabileceğine, değişimlerin başka zorluklara ve çelişkilere sebep olup olmayacağı konularına değiniyor.

    --- spoiler ---

    final itibariyle, şu anımızı bildiğimiz sürece geçmişi değiştirmek bizi huzurlu kılmıyor. kendi gerçekliğimize dönmek ve orada telafi edebileceğimiz kalp kırıklıklarını, travmaları önlemek elimizde. alma'nın geri dönmek isteyişi kendi gerçekliğindeki alma'nın yalnız kalması, gerçekliğinden kopması, ona değer veren insanlara zorbaca * davranması.

    tek gerçek bugündür, bugün hissedilenlerdir. bugününü bilerek değiştirmeye çalıştığın geçmişin sana tam olarak huzur getiremez.

    --- spoiler ---

    edit: imla
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap