7 entry daha
  • öğrencisi olduğum ve her gün tercih ettiğime daha çok sevindiğim güzide bölümüm.

    ctıs belki aday öğrencilerin sektörün büyümesiyle adını daha çok duymaya başladığı ama genellikle sektörde bulunan insanlar tarafından çok daha iyi bilinen, bilkent üniversitesi’nin uygulamalı bilimler fakültesi'nin bir bölümü.

    düzenli periyotlarla güncellenen müfredatı ve her biri alanında yetkin olan hocalarıyla bölümün bilişim ve yazılım alanında önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebilirim. programlamaya giriş dersinden itibaren yoğunlaşan ve yazılımın hemen her alanında bilgi sahibi olduğunuz kapsamlı bir programı var. sadece kod yazmak değil, bilişim yönetimi ve yazılım süreçleri adına da derslerin bulunduğu ve sektörde iş skalası epey geniş olan bölüm.

    öğrencilerin ise staj yapmaya başladıktan itibaren sektörde diğer adaylardan ne kadar önde olduğunu rahatça gözlemlediğini söyleyebilirim. zaten bunu gören şirketler de genellikle staj sonrası part-time çalışma veya mezun olduğunda iş teklifi ile stajyerlerine geri dönüş sağlıyor.

    bölümün neden mühendislik olmadığı ise açıkça ortada, bu bölüm uygulamalı şekilde gerek stajı gerek lab saatlerinin yoğunluğu itibariyle sektöre yetkin elemanlar kazandıran bir bölüm. hoş, yazılım alanında mühendis olmak hayatınızda bir şey değiştirmez. daha ilk senelerden diğerleri temel bilimlerle boğuşurken siz muhtemelen üç farklı dilde kod yazan ve yazılım süreçlerine hakim bir öğrenci olacaksınız.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap