8 entry daha
  • bilkent'teki ctis bölümü için konuşacak olursak, bomboş bir şekilde mezun olmadığınız sürece çok fazla iş fırsatı sunan bir bölüm.

    2021 mezuniyet ödül töreninde bizzat bilkent rektörü abdullah atalar, mezuniyet sonrasındaki altı ay içerisinde iş bulma oranının en yüksek bölüm olduğunu bizzat açıklamıştır.

    günün sonunda ıt alanı çok bireysel bir alan. alacağınız iş teklifleri ve karşınıza çıkacak fırsatlar çok büyük oranda kişisel olarak ne kadar çaba sarf ettiğinize, okurken ne tür projeler geliştirdiğinize ve yaptığınız çalışmalara bağlı. mezun olduğunda birçok iş teklifi arasından rahat bir şekilde seçen de var, aylarca iş bulamayan da.

    fakat kendim için ve bölümdeki birlikte çalıştığım yakın arkadaşlarım için konuşacak olursam, mezun olmadan önce birçok büyük şirketten iş teklifi aldık. mezun olmadan önce yurt dışından iki, yurt içinden ise çoğu büyük şirketler olmak üzere beş şirketten iş teklifi almıştım.

    birlikte çalıştığım birçok arkadaşım da ben de mezun olduktan birkaç ay sonra yurt dışına gittik ve yakın arkadaşlarım arasında iş bulma anlamında sıkıntı çeken hiç kimse olmadı.

    burayı okuyan ve bilkent ctis'i tercih etmeyi düşünenlere tavsiyem internetteki rastgele yorumları değil, (bu entry dahil) kolayca ulaşabilecekleri somut verileri değerlendirmeleridir. linkedın'de kolayca hangi mezun nerede çalışıyor görmek mümkün.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap