6814 entry daha
  • vince, you magnificent son of a bitch.

    --- spoiler ---

    6x12
    bölümün genel olarak ucu açık kalan yerleri bağlayışını bir kenara bırakıyorum, zira beklenen birçok hikayenin sonunu getirdik. howard'ın eşinin cenazedeki öfkesinin havada kalmaması, kim'in suçluluk hissinin itirafa dönüşmesi, marion'un tanıtılışından beri bir boklara sebep olacağı gerçeği. hepsi bitti. saul, jeff'i kullanarak parasını da biriktirdi, son bir hamle yapmak için elinde yeterli imkanlar var. sadece zamanı yok.

    geçen bölüm bir önceki entryimde de bahsettiğim gibi, saul kim ile konuştu, kim'in tarafından konuşmayı dinledik. çokta iyi geçmeyen bu telefon konuşması haricinde, saul ile kim arasındaki her şeyin ne kadar acımasızca bittiğini breaking bad zamanına yaptığımız dönüşlerde de gördük. 6 yıl olmuş. altı. saul'un ne kadar "too far gone" olduğunu biliyor kim. ve artık onu tanımadığını taa breaking bad vaktinde bize tekrar söylüyor. onların hikayesi nasıl bağlanacak, pek tahmin edemiyorum. fakat çok tatlı bir şey olmayacağı artık kesin sanki.

    bölümde dikkatimi çeken tatlı detaylardan biri de, saul kanserli adamın evindeki evraklara göz atarken, orada bir investment report gördü. bu raporun üstündeki rakam tamı tamına $737,612.62 idi. "seven thirty seven. seven hundred and thirty seven thousand"walter white'ın meth işine girdiğinde, ailesine bırakmak için hesapladığı ve hedeflediği rakam. :)

    --- spoiler ---

    "waterworks", vince gilligan'ın yönettiği son bölüm oldu. final bölümünün yönetmeni, bu işi yıllardır beraber yapan ikilinin diğer parçası; peter gould. serinin final bölümünün adı ise, "saul gone".

    it's all gone. kalbim buna hazır değil.

    one more to go.
1554 entry daha
hesabın var mı? giriş yap