75 entry daha
  • ben takıntılı bir insanımdır. anca 5 senede bir sevgilim olur. onunla da neredeyse kendimi jelatine sararak birlikte olurum. evet std korkum var, daha çok fobi boyutunda diyebiliriz.
    bu fobim dolayısıyla 18 yaşında koşarak hpv aşısı yaptırmıştım. ki o dönem hpv bu kadar bilinen bunca ağızlara pelesenk olmuş bir şey değildi. kimsenin bir fikri yoktu desem yeridir. aşıyı yaptırdığım yıl eski bir yıl. insanlar “aa felç geçirme. belli mi bu aşı neymiş, oluyorsun ama...” derken, şimdilerde herkes “aşı olun” diye çığırıyor. bu iyi bir gelişme.

    gel gelelim hala tam olarak gelişemediğimiz unsurlar var. her sene smear testi için jinekologa gidiyorum. ve bekleme odasında sadece hamile kadınlar ve 60 yaş üstü teyzelerle beraber bekleşiyoruz.
    şu ana değin kendi yaşıtımda hamile olmayan bir kadın görmedim desem yeridir bekleme odasında. bu büyük bir problem esasen.

    kendi yaşıtım çevreme de bakıyorum. smear testi yaptıran yok. “e ben zaten tek eşliyim” diyor biri. diğeri “10 senedir aynı kişiyleyim” diyor. anlam veremiyorum. jinekolojik onkolojiye şu dakika gitsek kadınların çoğunun evli, tek eşli ve belki de ilk partnerlerinin eşleri olduğunu acı bir şekilde göstermek istemiyorum onlara. fakat smear testi böyle bir şey değil. hıı 10 senedir aynı adamla mısınız, o zaman tamamen muafsınız bu testten. böyle bir durum değil bu.
    “bana bir şey olmaz yiğenim” güveni nereden geliyor gerçekten anlayamıyorum. geçen günlerde daha önceki entrylerde de bahsettiğim çok yakın bir arkadaşımın rahatsızlığı neticesinde kendisine eşlik etmek için jinekolojik onkolojiye yolumuz düştü. ve normal jinekolog sırasında görmediğim yaşıtım genç kadınları işte orada gördüm. keşke görmeseydim.
    smear testi yaptırın kardeşim. 200 sene aynı adamla olsanız da, tek olsanız da, “ben zaten yüzyıldır yalnızım yeavv” deseniz de smear testinizi yaptırın! klinikte hamile kadınların tip tip bakışlarına, 60 yaş üstü teyzelerin “kızım senin neyin var, hamile mi kalmaya çalışıyorsun” triplerine siktiri çekip, aldırış etmeden o kliniğe gidin ve smear’i yaptırın. “haa yok teyze yaa ne hamileliği? aaağğğ ben gangbang’ten çıktım dağğ, haniii bi std testi yaptırayım dedim falan yaneeğğ” diye de cevaplayabilirsiniz bonus olarak kehkehkeh.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap