11 entry daha
  • az önce vefat haberini aldığım rapçi, eski dostum. inanılmaz üzgünüm.

    sanırım sene 2004 ya da 2005; ben, kendisi ve iki arkadaşımızla antiseptik diye bir grup kurmuş ve çok kısa sürede de birkaç şarkı hazırlayıp kadıköy ve taksim'de sahneler almıştık. old-school dostlar anımsar, sahnedeki rapçilerin partiye gelen dinleyicilerden daha fazla olduğu ama inanılmaz bir ruh, tarifi imkansız dostluklar, kardeşlikler ve samimiyetin olduğu günler.

    hiç unutmam, bizim grup bir gün ceza konserine gideceğiz. o zamanlar taksim'de olan babylon'da, akşam 23:00'te. o kadar heyecanlıydık ki; sabah 10'da buluştuk. kahvaltı bile etmeden 1-2 bira yuvarlamıştık. gezi parkı'na gidip freestyle yapmaya başladık. zaman geçtikçe yanımıza başka rapçi arkadaşlar da gelmişti. bizden bir arkadaş tarlabaşı'nda oturuyordu, teybini alıp getirdi. bir yandan rastgele beatler çalarken herkes sırayla acapella, free atıyor diğer yandan 1-2 b-boy da break-dance yaparak ortamı ayaküstü partiye çeviriyordu. kafamız da hafiften güzel. deli gibi eğleniyoruz. sağanak yağmur başladı, istiklal'deki 5 katlı nike mağazasına koştuk. hatırlayanlar vardı; 2. ya da 3. katında basketbol sahası vardı. o kafayla temiz bi' 2-3 saat basketbol oynadık. açlıktan baygınlık geçirmek üzereyken soluğu kızılkayalar'da aldık. sanırım kişi-başı 4 tane ıslak gömmüşüzdür. kendimize gelince yine birkaç bira alıp gezi'ye gittik. tabii o ara paraları da bitirdik, haberimiz yok. bir kez daha free-acapella derken konsere gittik. hayatımda o kadar eğlendiğim konser azdır. 2 saat boyunca tüm şarkıları kol-kola, omuz-omuza söyleyerek hoplayıp-zıpladık.

    konser 2 gibi bitmişti. ceplerde toplasanız 3 kuruş para yoktu. taksicilere yalvar-yakar eve gitmeyi başarmıştık. kendisinin vefatını öğrendiğim an o günümüz film şeridi gibi geçti gözümün önünden.

    yollarımız benim açımdan üzücü ayrılmış olsa da canı sağolsun kardeşimin, varsa hakkım helaldir. huzur içinde uyusun.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap