• cehalet ve birilerinin geçmişte yaşadığı kuyruk acısı yüzünden yıllarca kin ve düşmanlık dozuna maruz kalan türklerin yaptığıdır.

    bir lider düşün ki halkı insan gibi yaşasın, eşit ve hür olsun diye hayatını feda ediyor. sonra birileri çıkıp "biz çok müthiştik, dünyaya hükmediyorduk. gelip koca osmanlıyı yıktılar. bize sormadan cumhuriyet getirdiler. dedelerimizin mezar taşını bile okuyamıyoz artık :(" diye ağlıyor. ne ailede ne de okulda eğitim alamamış bir güruh da eskiden olduğu gibi "sen bir halt olma. birilerine tebaa ol, köle ol. en güzeli bu." diye beyin yıkamasına maruz kalıyor...

    osmanlı falan değilsiniz hiçbiriniz. osmanlı babadan oğula geçen bir hanedanlıktı. padişah istediği gibi at koşturuyordu. laf etsen eleştirsen kellen gidiyordu. bunun nesi iyi? bundan imrenilecek ne var?

    "ama biz çok güçlüydük!!11"

    sen güçlü değildin, hiçbir zaman güçlü de olmadın. sen hep yoksul ve eziktin. cehaletini ve ne kadar işe yaramaz boş hayatının olduğunu örtmesinin dışında osmanlının güçlü olmasının sana bir etkisi olmadı.

    geldiğimiz noktada ülkenin düşman işgaline göz yuman ve düşman zırhlısına binip kaçan birini ülkenin kurtarıcısından daha çok sevip destekleyenlerle uğraşıyoruz işte.
180 entry daha
hesabın var mı? giriş yap