475 entry daha
  • bir aileyi zehir eden bir şeydir. birinci gözden yaşıyorum.

    babam yıllardır kumar oynar, aldığı maaşın hepsini yatırır, üstüne de borçla oynar. eskiden 3 kuruş kazanıyorsa 1 kuruşuyla oynardı 2 kuruşunu eve harcardı biz de tadımız bozulmasın ali rıza modundaydık. ara ara tartışmalar olur amcalarım gelir babamı uyarır (hatta dövdükleri de olmuştu) kısa süre oynamaz sonra kaldığı yerden devam.

    uzun süre bu müddette fakirlik içinde büyüdük, tabii ki bu fakirlik sonuçları ağır oldu özgüvensizdim, geç ergenliğe girdim, iyi beslenemiyorduk. neyse ki amcalarımın maddi manevi yardımları sayesinde en azından çok da hasarlı atlatmadık.

    babam emekli olduktan sonra şirazeyi iyice kaybetmeye başladı. sırayla sürekli kredi çekmeye başladı, ilk de 3-5k sonra 10-15k derken artık maaşının yüzde 80'i kesintiye uğradı. bunla yetinmedi şahıslara da borçlandı.

    daha sonra benim düzenli iş bulmam ile eve yardımı kesti, fatura, gıda vs. hepsini ben almaya çalıştım. evde bir tane kumar bağımlısı beslemek zoruma gidiyordu. akşam yemeğini yiyor sabah dönüyordu nasıl zoruma gitmesin ki, kavgalar artmaya başladı ama nafile hiçbiri uzun süreli çözüm olmadı.

    tabii ki sadece kendi kazandığı para değil annemin ara evlere giderek kazandığı paradan da alırdı, yine sesimizi tam çıkartamıyorduk, çünkü çözüm yok yine bağrış çağrış sonra aynı devam.

    ama bugün bir kumar bağımlısının ulaşabileceği son noktayı gördüm, tahmini bankalara en az 150k borcu var senetlerin miktarını bilmiyorum. annemin parasını son 2 aydır ben saklıyorum yani 2 aydır 1 kuruş almıyor annemden. dün akşam eve bağırarak girerek hemen kartını ver bana 1.5k para ver dedi, o kadar gözü dönmüştü ki anneme yarın işe gidersen seni bıçaklayacam dedi evet direkt bunu dedi, evden çıkarken de en son kendimi öldürecem diye çıktı.

    geldiğimiz son nokta bu işte. kumardan dolayı psikolojisi bozulan ve annemi tehdit eden biriyle yaşıyoruz. hayatımızı sikmeye devam ediyor.

    en son olarak şunları söyleyim, etrafımda kumar bağımlısı insanlar var ama bağımlı olduklarını biliyorlar ya da dibi görünce bırakıyorlar. eğer bu bağımlılık iq'sü düşük bir insanla birleşiyorsa çözümü yok.
644 entry daha
hesabın var mı? giriş yap