792 entry daha
  • turkiye'nin, populer oldugunu zanneden, gundem yaratmak icin kimseyi karalamaktan cekinmeyecek, bos zamanlarinda guzellik yarismalarida jurilik yapan sahte gundem yaraticisi.

    her hafta, adeta bir brunch havasinda cikar ntv'sine, boynunda chuck bass tarzi fularyla, sirtinda boynundan baglanmis kazagiyla, ona buna ahkam keser. arda "ıh ıh ıh ıh" seklinde guler, bazen cumleleri fazla uzun tuttu mu nerfesi yetmez, cumlenin sonuna dogru ne dedigini anlamayiz. hos genelde ne demek isedigini de ya anlayamayiz, ya da anlamak istemeyiz.

    kaldi ki bu kisinin tek gucu kalemi ve cenesidir. zira her hafta program yapan bu insan bu hafta "aykut maci satmistir" dese, aykut kocaman muhtemelen ona cikip cevap vermez, veremez. hadi verdi diyelim; haftaya cikar hincal uluc tekrar aykut'a cevap verir. fakat aykut kocaman isi gucu olan bir adam oldugu icin muhtemelen her hafta gece kusu programinda laf kavgasi yapan iki sosyetik oldugunu zanneden manken gibi kendisine cevap veremez. verse de hincal abi bir sekilde kendini hakli cikarir. zira kendisi istatistiklere inanmaz.

    olayin daha ilginc bir yonu ise kendisini bu hallere getiren, bu kadar buyuk adam sanmasini saglamis olan medyadir. oyle bir medyadir ki bu, en basit ornegi ile adini vermek istemdigim bir programda, bir pozisyonun penalti olup olmadigi tartisilmaktadir. programda yorumcu hakem soyle der , "bunun tartismas yok, kural numarasi xxx'in yyy bendine gore bu hareket penaltidir". hemen akabinde programin sunucusu yeterli polemik yaratamadigi icin uzulerek "kural mural anlamam ben, seyircilere soralim, penalti diyorsaniz evet diyip 3145'e, deil diyorsaniz hayir yazip 3145'e gonderin" seklinde devam ettirir falan filan. iste boyle bir medya varken, isini bilen adamlari, temiz adamlari, guzel adamlari bir sekilde ezen bir medya varken hincal abi aykut'a "maci sattin!" demis, cok mu ? kendisine bu cesareti her hafta brunch sofrasi kurup yorumcu diye cikartan medya vermedi mi ?

    korkuyorum yarin obur gun cikicak "chuck bass denen adam fular takmayi benden caldi! serefsizdir kendisi!" diye yorum yapicak. ne aci ki onun bir dizi karakteri oldugunu bilmeyecek, tipki istatistiklere inanmadigi gibi. yaftalamak kolay nasil olsa... "o satti, bu verdi, bu oynatmadi, sen ibnesin..." ; hadi onlari savunan bir sekilde olur, peki biz yaftaladigimiz zaman bizi kim savunucak ? yazmaya devam hincal abi, aykut dedigin adam zaten fenerli, kesin satmistir o maci... sampiyon fener !*

    not : kendisine mail yolu ile aykut kocaman'i elstiricek kadar futbol bilgisi olmadigini iletirken kullandigim cumleyi ya da betimlemeyi de buraya yazmak isterim; daha once yazmayi unutmusum ; "kendisinin futbol yorumculugu/bilgisi; aykut kocaman'in turk futboluna yaptigi katki ve futbol kariyerinin yaninda bezelye tanesi kadar ya alir ya kalmaz." hadi hincal abi, simdi de bu entry'i yazilarindan birinde kullanarak "aykut adam tutmus beni karalatiyo" diye bi haber yap falan. seni okuyan nasil olsa cok, elbet birileri hakli bulur; beni okuyan burda 10-15 kisi hakli bulsa da yeterli cogunluk saglanamadigindan baraji gecemem...
3721 entry daha
hesabın var mı? giriş yap