383 entry daha
  • evlilik sürecine giden yolda aklınızda ufacık bir “ben n'apıyorum amk” düşüncesi varsa bu yola girmeyin. hayır “sonra bakarız” değil, doğru zaman tam şimdi. her geçen gün daha geç olacak çünkü, kendinizi kandırmayın.

    vicdan yapmayın. biliyorum gireceksiniz ama kendinizce “söz verdik, ayıp olur” moduna girmeyin. ayıp olur diye evlilik yoluna girilmez.

    bu anlayış hem kendinize hem de karşınızdaki insana haksızlık zaten. bırakın kendine yol çizsin, imzayı attıktan sonraki süreç emin olun daha komplike.

    ruh eşi diye bir şey yoktur. bu anlayış bir hastalıktır*. o an uygun olan şartlar vardır. hem kendinize hem de karşıdakine böyle bir sorumluluğu yüklemeyin.

    kadınlar çoğunlukla başlangıçta daha coşkulu severler. erkekler ise daha çok zamana yayar bu sevgiyi. o nedenle bu coşku bitip yerini soğumaya bırakınca size öyle bir yabancı muamelesi yaparlar ki, bir anda kapı kolundan daha değersiz bir varlık olabilirsiniz onlar için. bir sabah uyandıklarında sizden vazgeçmiş olabilirler. bu onların doğasında var, suçlamak yerine bilinçli olun. takıntılı gibi onsuz bir hiç olduğunuzu düşünmek sizi yıkıma sürükler. buna engel olmak için, kimseye “gitmez” gözüyle bakmayın. giderler, gidiyorlar.

    bütün bunları göze alıyorum, ben bunun bilincindeyim diyorsanız atın o imzaları. bir ömür boyu mutluluklar dilerim.
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap