9 entry daha
  • doğal taş, işlenmemiş, toprağın altında olduğu haliyle kalmış taşlardır. işlenmemiş taşlar kendi titreşimleri ile enerji yayarlar, enerjilerini kaybetmezler yani bir nevi ölümsüzlerdir. çok eski zamanlardan günümüze kadar birçok medeniyet taşların enerjilerinin şifa kaynağı olduğuna inanmıştır. bizzat kendim de bu konuyla çok ilgili olduğum ve şifasına inandığım için taşların hayatımda önemli bir yeri vardır.
    gelin şimdi bir kaçının faydasından bahsedelim:
    1. kuvars: stresi yönetmek için kullanılan kuvars, gerginliği, kaygıyı ve korkuyu azalttığı da bilinmektedir. ayrıca konsantrasyonu artırıp, depresyonu yatıştırmaktadır. negatif döngüyü kırmak isteyen kişiler bu taşı hayatınıza katmanızda yarar görüyorum. kendim bu taşı su şişesi şeklinde kullanıyorum.
    görsel
    2. akik: kuvars ailesine ait bu taşın, cilt hastalıklarına iyi geldiği, ağrıları azaltıp, kişiyi olumsuz düşüncelerden arındırmaktadır.
    görsel
    3.akuamarin: boğaz enfeksiyonları ve ağrılarına iyi geldiği ayrıca stresten koruyup, doğru duyguların ön plana çıkmasını sağlamaktadır.
    görsel
    4.ametist: meditasyonda kullanılır. sigarayı bırakmada yardımcı bir taştır. negatif enerjiyi üzerimizden atıp, pozitif duyguları barındırmamıza yardımcı olur.
    görsel
    5. kehribar: boğaz ve tiroid bezi enfeksiyonlarını tedavi etme, ağrıyan yerlere koyulduğunda ağrıları hafifletme, sol elde kullanıldığında bedenin elektrik yükünü azaltma, bebekler diş çıkarırken semptomları azaltmada kullanılmaktadır. ancak bebekler için kullanımında dikkatli olunmalıdır.
    görsel
    6. kaplan gözü: astım hastalarının iyileşmesinde, güç ve cesaret verip, kabus gören çocuklarda faydalı olduğu bilinmektedir. insanlar ve olayların iyi taraflarını fark etmemizi kolaylaştırıp, hayatımızın içinde mutluluğu çoğaltmaktadır.
    görsel
    7.tuz taşı: astım ve bronşit hastalıklarında tedavi edici özeliğinin yanı sıra, bulunduğu ortamdaki nemi dengelemektedir. ayrıca yine kendim de lamba olarak kullanırım ve etrafı ışıtırken aynı zamanda rahat bir uyku olanağı sunduğunu düşünmekteyim.
    görsel

    yüzlerce çeşidi ve birbirinden güzel renkleriyle ilgililerini cezbeden doğal taşların, şifa kaynağı olduğuna inanılıyor. doğal taşların titreşim ve frekanslara sahip olduğu bu özellikleri nedeniyle insan vücudunda olumlu etkilere yol açtığı düşünülüyor.
    burada özellikle şahsen kullandığım ve faydasını gördüğüm taşları yazdım ve sizlere fikir olması açısından burada paylaştım.

    sağlıklı günler diliyorum.

    kaynak:
    doğal taşlar ve özellikleri
    doğal taşların faydaları
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap