116 entry daha
  • hayatları yalan olan insanlar topluluğu.

    ben bu topluluğu bizzat yerinde gidip gördüm. yaptıkları üçkağıtları ağzım açık izledim.

    en basitinden yüzde 90'ı kazandığı parayı devlete minimum göstererek siyah (kaçak) çalışır. böyle yapmalarının sebebi aldığı sosyal yardımların kesilmemesi ve vergi kaçırmaktır.

    yaşadığı ülkede sol, demokrat partilere oy verirler ama burada gavura basar gibi mührü akp'ye basarlar.

    hemşeri hemşeriyi gurbette siker sözü boşuna değildir. birbirlerini ne kadar dolandırırlarsa bunu kar sayarlar. kendinden olanı sevmezler, başkasının oraya gelmesini istemezler.

    çoğunluğu eğitimsizdir. çocuklarını okutmazlar. 20 sene boyunca yaşadığı ülkenin dilini öğrenemeyen tipler gördü bu gözler.

    arabayla gelmelerinin sebebi ise gösteriş değil başta belirttiğim kaçak çalışma mevzusu. vergi kaçırarak kazandığı parayı orada bankaya yatıramaz, harcayamaz, özetle sisteme sokamaz. çünkü yaparsa eğer devlet fark edip hemen tepesine çöker. e napacak bu parayı? tabi ki türkiye'ye sokacak. şampuan şişesi, kahve tenekesi ne bulduysa içine basar ve yola çıkar. birçoğu sırbistan'da sınırı geçerken parayı yakalatır. sırbistan'da bu paraya el koyar. ya da rüşvetle işi çözmeye çalışırlar.

    avrupa'nın bunların götüne tekmeyi basmamasının sebebi ihtiyacı olmasıdır. nerede siktiriboktan iş varsa bunlar yapar çünkü.

    not: işbu entry şark kurnazı gurbetçileri betimlemek için girilmiştir. dürüst, işini layıkıyla yapan, yaşadığı ülkeyi sömürüp vatan millet sakarya muhabbeti yapmayan, namuslu kişiler üstüne alınmasın.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap