7 entry daha
  • cebinizde biraz lağım suyu taşırsanız bu tatlı hayvancıkların hemen cebinize gelerek zevkle yuvarlanıp oyunlar yaptığını görebilirsiniz.

    özelden küfür etmişler, bakın 2 köpeğim 2 kedim var. sokaktaki köpeklerin tamam bir lağım faresi kadar olmasa da, hastalık taşımadığını, tertemiz olduğunu ve insanlara saldırmadığını düşünmüyorsunuz umarım? aksine mesela paris'teki fare saldırısıyla, istanbul'daki köpek saldırısını kıyaslayalım, hangisi daha fazla yaşanmış bakalım.

    sokakta yaşamak bir köpek için, bir hayvan için eziyettir. emin olun hepsi hasta, karnı ağrıyor, eklemleri rahatsız, bağırsakları rahatsız.
    3-5 saat tertemiz bahçemde duran köpeğimi bile yıkadığımda üzerinden binbir pislik çıkıyor. evden çıkmayan 2 kedimden biri hiç bir zaman herhangi bir aşısı, paraziti atlanmamasına rağmen pirelendi. öbürü bir yerden ip yediği için bağırsağına dolandı ve operasyon geçirdi. bir kaliteli mamadan başka bir kaliteli mamaya bile geçtiğinde ishal olacak kadar hassas bünyeleri varken bu hayvanlara sokakta eziyet çektirmekten başka yaptığımız bir şey yok.

    köpeğin doğal ortamı sokaklar ya da inşaat alanları değildir. sokak köpekleri de diğer canidaeler gibi doğal hayatta yaşayabilirler. sayıları bu kadar fazla olmaz ama belli bir süre sonra dengelenir.

    sokaktaki hayvanlara sorsan iki insan mama verip kendi egosunu tatmin edecek diye o şartlarda yaşamak istemezler emin ol. bir köpek sadece ama sadece kendilerine tahsis edilen bir ortamda ve doğru besinlerle beslenirse saglikli ve mutlu olur.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap