43 entry daha
  • herkes haset ya da kendince hesaplaşma falan demiş. fakat köylü milletinin kafası nasıl calışır şaşırsınız. boş durmasın diye babadan kalma arsaya kavak diktim vakti gelince kereste için satarım diye. bir gün bir gittim iki sıra boyunca kavaklar kesilmiş öylece bırakılmış çoğu bir kaçı eksik. başta çalmaya yeltendiler fakat ağaçların ticari boya ulaşmadığını fark edip yeni başlamışken gittiler diye düşündüm. meğer olay farklıymış. yan tarla ben kavakları ektiğimde boştu. yıllar sonra herifin biri ekmeye karar vermiş. bakmış benim kavaklar akşama doğru gölge yapıyor kendi kendine bu taraftaki ekin daha az güneş görüyor ben en iyisi şu kavakları keseyim demiş. kendi hizasındaki iki sıra kavağı kesmiş. 3-5 ağacı da kendine yardım edenlere ücret olarak yaksınlar diye vermiş kendi malı gibi.

    hayır köylülük bulaşan da bir şey ben bunu duyunca aklıma ilk tarlasını yakmak geldi. sonra dedim yok saçmalama kan davaları böyle böyle başlıyor. kendi de dikiş tutturamadı zaten iki yıl sonra hacze düştü.

    kum bilir bu limon ağaçları kimin neyine dokunmuştur. kendisine ufacık zararı olduğunu düşünsün senin zararını hiç hesaba katmaz bildiğini yapar köylü.
98 entry daha
hesabın var mı? giriş yap