8 entry daha
  • just like a woman derken bir kadini tanimlar gorunen ozan aslinda bir erkegi tanimlar bu sarkida bana kalirsa. evet cocuk bir kadini anlatisini da seviyorum dylan'in siirinin ama en cok bir erkek olarak kendi sinirlarinin disina cikamayisini dillendirmesini seviyorum. ozanin bu kurgunun icine hapsolusunu iclenerek anlatisini seviyorum. marianne faithfull'du sanirim dylan'in sarkilarinda belirgin sozcukleri vurgulamasinin ozel sebepleri oldugunu soylemisti. ben de ozellikle yazmaliyim ki olur da ciddiye alirsaniz bir sonraki dinleyisinizde dikkat edin vurgularina diye. dikkat edin ki dylan gibi hislenebilin diye:

    it was raining from the first
    and i was dying there of thirst
    so i came in here
    and your long time curse hurts
    but what's worse
    is this pain in here
    i can't stay in here
    ain't it clear that i just can't fit
    yes i believe it's time for us to quit..

    egosu en az kendi kadar ya da idealleri kadar ya da yasi kadar ya da sohreti kadar ya da kariyeri kadar ya da kurguladigi erkekligi kadar buyuk adamlar (mesela gece yarisi sokaga attiklari, mesela alakasiz gorunen hinclarini cikardiklari, mesela 'benden bir sey bekleme' dedikleri ya da mesela 'sana bekle beni diyemem' dedikleri, sonra mesela beklettikleri, mesela aldattiklari, mesela kiskandiklari, mesela 'zaman lazim' dedikleri, mesela hicbirsey diyemedikleri, mesela bu hayattan kurtardiklarini sandiklari, mesela ogrettiklerini/gelistirdiklerini sandiklari, mesela yaninda olup dokunamadiklari, mesela dokunup yaninda olamadiklari, mesela herkesten gizledikleri, mesela cevrelerine gururla gosterdikleri, mesela birlikte zamani durdurduklari) cocuk kadinlarindan aradan yillar da gecse ve hala asik da olsa ozur falan dile(ye)mez. ideal egolari, kurguladiklari erkeklikleri izin vermez. i was hungry and it was your world bu kadar aciktir, kadin dedikleri ozellikle cocuk-kadin dedikleri onlarin bu seffaf duvarlarla ortulu ve sinirli dunyalarinda var olmak zorundadir, yoksa yoktur o kadin; yoklugu acilidir ama yoktur. dylan bu yuzden de cok net, cok icten bana kalirsa kendi farkinda midir bilmem.

    son bir not: nazim da benzer bir temayi baska bir hikayede mavi gozlu dev, minnacik kadin ve hanimelleri'nde anlatmistir bence bu arada.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap