5844 entry daha
  • bir takım gerçekleri ortaya koyan 2022 katar dünya kupası final maçı.

    öncelikle ekşi sözlükte futbol başlıklarına yazan yazarların zeka seviyesi. dünya kupası final maçı ve insanlar bir takımın bu maçı satacağına yürekten inanarak 80 dakika boyunca bu maç için satılmış dedi. 80 dakika futbol oynayaman fransa, mbappe ile 5 dakikada şapkadan tavşan çıkartınca bu kitle sustu ve bekledi. messi uzatmalarda 3-2 öne geçirince, bu sefer de fifa satmış, psg, katar dediler.. mbappe yine attı.. dünya kupası finali lan bu.. bu sporun içindeki hiçbir insan evladı o maçı satar mı? satmaz.

    goat. evet, goat. lionel messi benim için dünya kupası kazanmasa da bu ünvanın sahibiydi ama, artık dünyanın büyük çoğunluğu için sanırım tartışmasız bu ünvanın sahibi.

    tarihin en çok kupa kazanan 2. oyuncusu, 1 kupa sonra 1.liğe ortak olacak.
    tarihin en çok maçın oyuncusu seçilen oyuncusu.
    tarihin en çok asist yapan oyuncusu.
    tarihin en çok gol atan 2. oyuncusu, eğer kariyerini erken bitirmez ise muhtemelen burada da cristiano ronaldo'yu geçecektir.
    tarihin gol, asist ve gole katkı (gol + asist) anlamında dakika başına en iyi istatistiğine sahip oyuncu.

    şampiyonlar ligi, copa america ve dünya kupası.. kazanmadığı kupa kalmadı.

    maç için de bir iki kelam etmek istiyorum. dünya kupası tarihinin en iyi final maçı olabilir. ilk 75 dakikası tek taraflı geçen ve kupanın en sönük finallerinden birisi olabilecekken, tarihin en iyi, en hatırlanacak maçlarından birisi olarak tamamlandı. kupa sahibine penaltılarla kavuştu ve son ana kadar heyecan doruktaydı.

    kylian mbappe, kendisini çok itici bulsam da 2-0 giden maçı önce penaltı 5 dakika sonra da efsane bir golle takımını maça ortak etti. yetmedi uzatmalarda takımı 3-2 gerideyken ikinci penaltıyı da gole çevirdi ve penaltılarda takımının ilk penaltısını da kaleye soktu.

    lionel messi, takımını finale kadar kendi taşıdı desem yeridir. lakin kupayı angel di maria, rodrigo de paul, julian alvarez ve emiliano martinez ile kazandılar.

    tarihin en unutulmaz dünya kupası finallerinden birinin tarihin en iyi oyuncusunun kupayı kaldırması ile bitmesi, film gibi senaryo..
387 entry daha
hesabın var mı? giriş yap