• hood'un teksas tugayı ismiyle de anılan birlik, amerikan iç savaşı'nda 22 ekim 1861 tarihinde richmond, virginia'da oluşturuldu ( teksas nire virjinya nire ).

    tugay başlangıçta ve kısa bir süre için louis trezevant wigfall komutası altındaydı, taa ki kendisi konfederasyon senatosunda ki koltuğuna oturana kadar. ardından komuta john bell hood'a verildi, bu nedenle teksas tugayı genellikle "hood's brigade" veya "hood's texas brigade" olarak anılmaktadır.

    tugayın tamamı zengin toprak sahipleri için savaşan geri zekalı beyazlardan müteşekkil olup zayıf bir şekilde silahlandırılmıştı.

    çoğu askerin ya hiç silahı yoktu ya da av tüfekleri veya teksas devrimi'nde kullanılan eski çakmaklı tüfekler ve 1841 model mississippi çakarlıları ile savaşa dahil olmuştu.

    savaşın başında tugayın yaklaşık 3.500 kişiden oluştuğu ve savaş sırasında sayının neredeyse 4.400'e çıktığı tahmin edilmektedir.

    tugay savaş sırasında yüzde 60'ın üstündeki zayiat oranını sürdürmüş olup, savaş kaybedilip teslim olunduğunda 13 subay ve 133 ere sahipti, tugayın kronolojisi.

    güzel kaynak

    edit: metin düzeltildi.
hesabın var mı? giriş yap