1 entry daha
  • 10/10 rezalettir.

    aynı sıkıntıları yaşayan bir arkadaşımdan özetle durumun vahametini ekliyorum;

    vakti olmayanlar için özet geçeyim yıllar önce arsa thk'nınmış daha sonra iddiaya göre thk üniversitesi vasıtasıyla bu arsalar müteahhit firmaya yolsuz şekilde ihale edilmiş. bu yolsuzluklar yine iddiaya göre thk'nın o zamanki başkanı osman yıldırım ile thk üniversitesinin o zamanki rektörü ünsal ban tarafından gerçekleştiriyor.

    tabi aradan on yıl geçiyor neredeyse, bu süreçte hiç bir tedbir talep etmemiş, tapuya şerh koydurmamış thk kayyumları ve thk üniversitesi 23. asliye hukukta kamu zararı alacağı davası açıyorlar ve dava 60 milyon tl'lik kamu zararı alacağı olarak ıslah ediliyor.

    takdir edersiniz ki yapılan yolsuzluklar sebebiyle adı geçen kişilerden zararları tahsil edilemeyeceği aşikar olduğundan ortaya hukuk aleminde görülmemiş bir plan çıkıyor. thk üniversitesi ve thk'nın mevcut kayyumları kendilerinin vesayet makamı olan 9. sulh hukuk mahkemesinden şu an wings ankara sitesi olarak geçen ve belki de mallarını 4. 5. elden satın almış 242 kat malikinin tapularının iptalini ve kendilerine tescilini istiyorlar. ironik olan şu ki burada bahsedilen kamu zararı yine kendi iddialarına göre sadece thk ve thk üniversitesi mensuplarının sebep olduğu iç yolsuzluklardan kaynaklanıyor, bundan tapu sahiplerine ne.

    fakat yetmiyor, 9. sulh hukuk mahkemesi garabet niteliğinde ek kararla tüm tapuların iptaline karar veriyor ve üçüncü kişilerin uğrayacağı zararları da yolsuzlukları yapan sorumlulardan istemesine diye daha kendisinin tespit edemediği şahıslardan talep edilmesine kesin olarak karar veriyor. kaldı ki kararda derdest bir davanın görüldüğünü fakat alacaklının alacağına kavuşamayacağının anlaşıldığını dolayısıyla üçüncü kişilerdeki tapuların iptal edip thk'ya tesciline karar veriyorum diyor.

    yenimahalle tapusu beyan hanelerine 3 gün önce bu tescil kararını işledi. thk avukatlarının her gün baskı yaptığı söyleniyor bir an önce kira sözleşmelerinin ve tapuların tescilini istiyorlarmış. hakimin kayyumlarla boy boy fotoğrafı var twitter'da. söz konusu sitede mal sahibi avukatlar, hakim ziyarete gidildiğinde kayyum yetkililerinin de odadan yeni çıktığı görülüyor.

    şu an ankara'nın tam olarak ortasında hiçbir şeyden haberi olmayan insanların mallarına garabet bir kararla çökülmeye çalışılıyor. mahkeme hakiminin geçmişi zaten küçük bir google araştırması yapıldığında tespit edilebiliyor. sitedeki insanlar ve avukatlar bir azınlık olarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. tüm hukukçuların bu hukuksuzluğa ses çıkarması oradaki avukatlara destek çıkması çok elzem.

    büyük trajediler var yıllardır yaptığı birikimlerin elinden gitme tehlikesi olan insanlar neredeyse kendilerini yakacak dereceye geldiler. bu sırada ne ankara barosu'nun ne de tbb'den hiç bir destek verilmemesi de çok üzücü. ankara'nın ortasında bu derece çökmeye niyetlenenlere ses çıkarılmazsa artık parasını verip aldığınız evinizi arabanızı kaybetme riskine hazır olun.

    mahkeme kararı link:

    edit: tanım
    edit 2: 23. asliye hukuka açılan dava kamu zararı alacağı davası imiş 60 milyon tl'ye ıslah edilmiş.
    edit 3: kvk'na takıldığı için mahkeme kararı kaldırıldı. ilgilenen yazarlar mesaj atabilir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap