3 entry daha
  • sözlük formatına uygun olması açısından -ki pek de bi tarafımda değil aslında 6 yılda 100 civarında entry girmiş biri olarak, yine de söz sahibi olmayı sevdiğim için kıçı kollayarak- "full metal jacket, jarhead gibi filmlerin 2 saatte yaptığını yedi sekiz saatte yapamadığına" inanmadığım bir eserdir. elbette ki siz portakalda vitaminken çevrilmiş ve kanıksanmış full metal jacket"la ya da son dönemde savaş karşıtı olarak sunulmuş tektük filmlerden biri olan jarhead'le kıyaslamak kolaya kaçıyor. lakin izlediğiniz ya da izleyeceğiniz irak'ın "işgal"inden beri yapılmış en ayrıntılı ve en detaylı yapım bana kalırsa. ve sonuna kadar da özeleştiriyle dolu.bunun için satır aralarını okumanıza bile gerek yok. önyargılarından biraz sıyrılan ve askerlik denen deneyimi ucundan bile olsa biraz tadan her insan evladının söyleyebileceği şeyleri söylüyor aslında.
    savaş tü kaka bi şeydir, insanı insanlıktan çıkartır çok kolay bir söylem zaten. önemli olan bunun ötesine geçmek.. bana kalırsa generation kill bunu ziyadesiyle başarıyor.
    diziyle ilgilenmem aslında david simon'ın yazarlar arasında yer almasıyla başladı. the wire'da bu kadar büyüleyici, ve hayran kalınası bir iş çıkarttığı için bu kadar zor bir konuyla nasıl başa çıktığını görmek istedim. biraz tembellikten biraz da iş güç derken diziyi ancak bugün bitirebildim. şimdilik son sözüm, ki ilk iki bölümde aklıselim her insan evladı bu dizinin amacının propagandadan uzak olduğunu anlayacağıdır. üşenmezsem daha da derine inebilirim ama 2009'un ilk saatlerinde böyle bir çaba göstermek bile tabiatıma aykırı olduğundan şimdilik ara veriyorum...
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap