• son yıllarda iyice belirginleşti bu durum.

    en kültürlüsünden en kekosuna kadar yaşadıkları hezeyanlar ve kullandıkları dil aynı.

    şimdi oturup bir düşünmekte fayda var bu fenerliler neden böyle oldu diye.

    öncelikle şu feto çıktığından bu yana fenerbahçe'nin yaşadığı düşüş malum.
    fetoculer kulübe üye yapılırken, savcilariyla halı saha maçları yapılırken, ikinci başkanları 2,5 milyon cemaat mensubu fenerbahçeli derken şampiyonluklar yaşanıyordu o dönemler. şimdi bunların hangisi yalan, hangisi yanlış?
    o savcıları ben mi kulübe üye yaptım.

    bu antrparantezi kapattiktan sonra başlık konusuna gelelim.
    fenerbahçe uzun yıllardır yaşadığı başarısızlıklardan dolayı suçu sürekli başkasına atma ve eskiden medet umma psikolojisine girdi.

    yıldız mevzusu malum zaten. biraz aklı başında fenerliler utanıyordur koskoca kulübün kanalında bile fenerbahçe 5 yildizliyken galatasaray'ın logosunun yıldızsız kullanılmasına falan. çocukca şeyler gerçekten gül geç ama koskoca kulüp bu yahu.

    fenerbahçe malum aziz yıldırım'dan beri travmatik olaylardan kurtulamıyor. sonlara doğru kaydedilen şampiyonluklar, avrupa'da galatasaray'a finalde kaybetmeler, statlarinda galatasaray'in şampiyonluk kupasını kaldırması, aziz yıldırım'in en çok galatasaray şampiyonluğu gören fenerbahçe başkanı olması falan derken ali koç gelip kurtaracaktı feneri.
    ama var sistemi gelince kadıköy saltanati da sona erdi, kadıköy galatasaray için rahat galibiyet deplasmanı oldu.
    bu sezon alınacak şampiyonluk bütün bu yılların çilelerine ilaç olacaktı.
    o yüzden tarihin en çok transfer harcaması rekoru kırıldı.
    sırf galatasaray çok istedi diye pedro'yu da aldılar hatta.

    sezonun yarısı geçildi ve sezon başında geride kalan galatasaray, kadıköy'de fenerbahçe'yi de rahatça yenerken son olarak puan farkını 6'ya (fenerbahçe ikinci maçta 4 farklı kazanamazsa fark 7) çıkardı.
    sezon başında "o sene bu sene" heyecanına kapılan rıdvan dilmen, serdar ali çelikler gibi yorumcular da adana demirspor maçı sonrası oluşan puan farkının artık kapanmayacağını anladıkları için "yeter, çekilin ligden, yorumculuk yapmıyorum artık" gibisinden laflarda bulundu.
    tamamen çok şartlandıkları şampiyonluğun yine en istemedikleri takım olan galatasaray'a gidecek olmasından dolayı bu hale geldiler.
    yani artık konuşmaya, futbol yorumlamaya yüzleri kalmadı. bundan sonra galatasaray'ın güle oynaya şampiyonluğu kazanacağı bir sezonda kalan haftalarda yorumculuk yapmak kendileri için çok büyük işkence olacaktır çünkü.

    fenerbahçe ve fenerbahçeliler bu haldeyken sezonun geri kalanında neler yapılacağı da üç aşağı beş yukarı tahmin ediliyor şimdiden.

    başarısızlıkta suçu başkasına atmak, konuyu saha dışına taşımak gibi eylemler çok alışılagelmiş oldu fenerbahçe için.
    artık takacak fazladan bir yıldız olduğunu düşünmüyorum ama başka aksiyonlar alınabilir.
    6 kasım'ın resmi bayram ilan edilmesi için başvuruda bulunabilirler.
    lale orta'nin dede tarafından galatasarayli olduğunu ortaya çıkarabilirler.
    logodaki bitkiyi kaldırıp kadıköy boğasını koyabilirler.

    başarısızlık durumlarında taraftarın odak noktasını değiştirmekte ustalaştılar çünkü.

    oha editi: son çare olarak acun ılıcalı'ya başvurmuşlar. kendisi hakemlere olan inancını kaybetmiş. adana demirspor maçındaki mert hakan'ın bariz elle oynamasını içeren bir video da paylaşılmış kulüpten.
    fenerbahçe yukarıda da saydığım sebeplerden dolayı bozuk psikolojiyle artık bütün tuşlara basıyor.
    aynı kulüp iki hafta önce ümraniyespor maçında attıkları golün öncesindeki iki baba faulün görülmeyip, kendi yedikleri golden önceki faulün görüldüğü maçta bu hakemlerden son derece memnundu.
    "böyle bitmeyecek" denmiş videoda. böyle bitmeyecek demek için videoda bariz skoru etkileyen hatalar olması lazım. mesela galatasaray yönetimi kayserispor, giresunspor, trabzonspor, alanyaspor maçlarında yapılan skandal kararlardan ve kaybedilen onca puandan sonra çıkıp "bu ligi bitirmeyiz" demiştir, bunu hak görmüşlerdir çünkü bu maçlarda galatasaray'ın hakları açıkça yenmiştir.

    daha iki hafta önce ümraniyespor'un hakkını yerken,
    antalyaspor'un golü iptal edilirken,
    aynı golün iptaline gerekçe ofsayt kuralından aynı golü hemen ertesi hafta galatasaray yerken ,
    ve o gol sayılırken,
    kadıköy'de galatasaray'ın attığı nizami gol iptal edilirken,
    halil umut meler çok kritik pozisyonlarda faulleri ve kartları vermezken hakemlere olan inancınız tamdı maşallah.
    bu sezon bir kamyon puanı çalındı galatasaray'ın. yok öyle kıytırık bir videoyla daha dün her şey lehinize işlerken üstelik maçtaki doğru uygulanan karar sonrası "fenerbahçeyi bitirmek istiyorlar" paranoyasına girmek falan.
    adam olun, düzgün çalışın, emeğinizin karşılığını alın.

    sapıtma editi: iyice sapıttılar. fenerbahçe cumhuriyeti, seni de seni seveni de sevmiyoruz gibi ayrıştırıcı, bölücü sloganlardan sonra basketbol maçında (basketbol) oyuncular sahaya "fenerbahçe düşmanlarını paramparça edeceğiz" yazılı tişörtlerle çıktılar.
    yahu siz facebookta birbirlerine laf sokan aşiret sayfası mısınız, türkiye'nin en köklü kulüplerinden biri misiniz?
    manyak mısınız yahu? ben psikolojileri bozuk diyordum adamlar iyice psikopata bağladı. adminleri, pr'cıları, çaycıları, başkanları hepsi topyekün sinir krizi geçiriyor gibi.
    üstelik:
    üstelik bir bok olmadı. evet gol iptal kararı doğru yani durgun suyu bulandırıyorlar şampiyonluk kaçtığı için.
    bütün oklar bir bokun olmadığı maçtaki hakem kararlarına bağlanıyor.
    düşünün galatasaray gibi üst üste dört maçta doğranmış olsalardı bugün ohal ilan etmeye çalışanlar ne yapacaktı bir düşünün.

    yabancı hakem istemiş koçum şimdi de. yeni gündem,miz yabancı hakem. ama ona da bok atarlar. fransız hakemi niye getirdiniz falan derler. avrupa'da estiği dönemlerde galatasaray'ın maçlarındaki fotoğraflarını bulurlar hakemlerin :): vallahi olur bunlar.

    ayrıca (bkz: fenerbahçe'nin kaçan şampiyonluğa bulduğu bahane)
261 entry daha
hesabın var mı? giriş yap