13 entry daha
  • yalandır. merkez bankası net rezervleri ocak 2023'de -48milyar dolardı. şubat 2023 raporunu bekliyoruz. muhtemelen -55milyar dolar civarı bir rakam çıkabilir.

    bu zat size ne derse desin inanmayın. dünya siyaset tarihininin gelmiş geçmiş en güvenilmez şahsı bu kişidir.

    ek : link soranlar olmuş. tcmb'nın açıkladığı verilere göre swap hariç net rezervler -59 milyar dolar düzeyinde. cumhuriyet tarihimiz boyunca ilk kez son 2 yıldır eksideyiz. ihtiyat akçesini bile harcadılar. maalesef başkanlık sistemine geçilip demokrasinin yıkıldığı son 2 yılda ülkemizden birçok yatırımcı kaçtı. hyundai, honda, toyota, sony ve daha birçok firma türkiye'den çekildiklerini açıkladı. izmir'de fabrika kurmayı düşünen volksawagen dikta rejimini görünce bu fikrinden vazgeçti. döviz sahibi büyük yatırımcıların tümü devasa yüksek faiz vermemize rağmen kaçtı. bu zat yüzünden ülke hızla dibe batıyor. recep tayyip erdoğan'ın türkiye'ye maliyetine bakın, ülkeye yaptığı kötülüğe bakın. demokrasinin olmadığı yere kim gelir? demokrasinin, yargı bağımsızlığının ve güçler ayrılığının olmadığı ülkelerde halk açlıktan ağaç kabuklarını kemirir.

    yani tcmb kasasında bize ait 1 dolarımız dahi yok. bu şahsın açıkladığı 128,5 milyar doları kredi kartı limtiniz gibi düşünün. maaşınızın yattığı vadesiz mevduat hesabınız ise ek hesaptan nakit çektiğiniz için -59 milyar dolarda. bu şahsın paylaştığı rakam kredi kartı limiti. kısacası batmış haldeyiz. gidip borç bulup getirdiği bu milyar dolarlar için dehşet faizler ödüyorlar. aslında imf çok düşük faizle borç veriyor. imf'e gidip düşük faizle borç almak varken döviz bazında %15-20 ile borçlanıp resmen geleceğimizi yok ediyorlar. döviz bazında %15-20-30 faizle borç almak ben ülkeyi yok ediyorum demektir. akp suç rejimi, hem tl'ye değer kaybettiriyor hem de döviz bazında yüksek faizle borçlanarak resmen ülkemizin kalbine çift hançer saplıyor. imf neredeyse %0,50-%1 gibi oldukça düşük bir faizle borç verip ülkeleri darboğazdan kurtarıyor. ancak imf'den borç alabilmek için şeffaf ve dürüst bir ülke olmak gerek, üstünlerin hukukunun değil hukukun üstünlüğünün geçerli olması gerek. imf borç verince 1 doları bile takip eder. öyle yandaşa 1 birime bitecek ihaleyi 3 birime veremezsin, çalamazsın. imf anında borcu geri alır, ortada bırakır seni. akp suç rejiminin imf'i şeytan gibi gösterme sebebi budur; imf varken çalamazlar. şu an imf'den düşük faizle borç alabilecek kriterlerin hiçbirine sahip değiliz. bu kritlerleri akp rejimi 20 yılda yok etti. 2002 öncesi imf'den borç alabilecek kriterlerin tümüne sahiptik ve zaten borç aldık da. ancak akp suç rejimi imf borcu bitene kadar resmen can çekişti. zira imf kontrolü varken çalamıyorlar. hatırlayın! akpli hırsızlar imf borcu bitince nasıl da canlı yayında bayram yapmışlardı. imf'e biz borç veriyoruz safsataları vs.. koca ülkeye yazık oldu. ama toparlayacağız ve hesap soracağız. milat 2023 genel seçimleri olacak. hepsinin hesabını tek tek soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap