33620 entry daha
  • edit: kendisine buradan açık bir soru bu ucube sistemin getirdiği partili cumhurbaşkanı saçmalığına son vermek için aday olduğunuzda chp genel başkanlığından istifa edecek misiniz?

    kemal kılıçdaroğlu neden aday olmamalı?

    yaşım 37.

    16 yaşımdan beri akp iktidarını yaşıyorum öncesini de iyi kötü hatırlıyorum.

    bu sitede doğduğu günden beri akp iktidarını gören bir gençlik var z kuşağı.

    bu entry içerik olarak onlara ithafen kaleme alınmıştır.

    takvim yaprakları 2008 kılıçdaroğlu tv programlarına çıkmaya başlıyor tüm türkiye'de tanınmaya başlıyor.

    uğur dündar'ın sunduğu programda koltuğunun altında evrak çantası ve belgelerle gelen kılıçdaroğlu programda parlıyor. tüm türkiye'nin izlediği program neticesinde net bir şekilde melih gökçek cevap veremez hale geliyor.

    işte o programdan bir kesit
    melih gökçek kılıçdaroğlu düellosu 2008

    kılıçdaroğlu yükseliyor.

    bir sene sonra 2009 yılında seçimler yapılacaktır. chp'de deniz baykal ve kurmayları ibb için kılıçdaroğlu'nda karar kılar, o dönem yükselen yıldız odur.

    2009 yerel seçimleri

    ankara'dan aday olsa melih gökçek'i belki yenebilirdi ancak istanbul'a aday gösterildi.
    seçimde propaganda da çok zayıf kalındı ancak bir husus var ki bana göre seçimi kaybettiren odur.

    ali kırca'nın sunduğu programda ali kırca kılıçdaroğlu'na kadir topbaş'a sizin adaylığınızı sorduk ve o da kılıcdaroğlu istanbulu bilmez dedi. siz istanbulu ne kadar biliyorsunuz der ve o tarihi gaf gelir. " bilmez olur muyum, nurtepe'yi biliyorum, kağıttepe'yi biliyorum".

    kağııtepe gafı

    2009 seçimleri 1. yenilgi
    kadir topbaş %44,7
    kemal kılıçdaroğlu %37 alır.

    fetö'nün kaset skandalları ve kılıçdaroğlu genel başkan oluyor.

    mayıs 2010 tarihlerinde dönemin chp lideri deniz baykal videosu internette patlar.
    23. dönem milletvekili nesrin baytok ile olan cinsel birlikteliğin kayda alındığı kaset skandalı sonrasında deniz baykal genel başkanlıktan istifa eder ve kılıcdaroğlu'nun önü açılır.

    22 mayıs 2010 tarihinde yapılan 33. olağan chp kurultayı'nda, 1249 delegeden 1200'ünün imzasını alarak ve tek aday olarak girdiği kurultayda geçerli 1189 oyun tamamını alarak chp'nin 7. genel başkanı oldu.

    tam da kurultay öncesinde kasedinin sızdırılması ve kılıcdaroğlu'nun başa geçmesi manidardır.

    ve aynı sene meşhur 2010 anayasa değişikliği referandumu olacaktır. yetmez ama evet referandumu, fetö'nün mezardan ölüler çıkıp oy kullanmalı dediği seçim.

    peki bu seçimde ne oldu biliyor musunuz?

    kılıcdaroğlu parti genel başkanı olduğu ilk seçimde referandumda oy kullanamadı. bir sene önce ibb adayı olduğunda istanbul kağıthane'de ikametgahı olan kılıçdaroğlu maalesef ikametini ankaraya almıyor, istanbulda da yaşamadığı için ikameti düşürülüyor ve kılıçdaroğlu oy kullanamıyor seçimde.

    işte o günün başlığı.

    (bkz: kemal kılıçdaroğlu'nun oy kullanmaması)referandum sonucu %57,88 evet , 42,12hayır.
    kılıçdaroğlu'nun ikinci mağlubiyeti.

    2011 genel seçimleri geldiğinde kılıçdaroğlu genel seçimlerde 3.yenilgisini alıyordu
    akp %46,58 chp %20,87
    2007 seçimlerinde de cho %20,88 almıştı ve kemik oyunu korumaktan başka hiçbir katkı yapamımıştı kılıçdaroğlu.

    2014 seçimlerinde yerel seçimler yapılmış ve chp %26,84 oy almıştı ve kılıçdaroğlu 4. yenilgisini alıyordu.

    2015 yılına gelindiğinde 7 haziran seçimlerinde
    akp büyük bir düşüş yaşamamış hatta bir önceki seçime göre daha çok oy almış %49,83 ama 276 milletvekili alamadığı için tek başına hükümet kuramıyordu. hdp büyük bir atak yapıyordu.

    mhp genel başkanının hdp ön şartı sebebiyle hükümet kurulamamış ve chp hiçbir şekilde mhp'yi ikna edememiş ve kılıçdaroğlu 5. yenilgisini alıyordu.

    kasım 2015 seçimleri.

    haziran - kasım seçimleri arasında bombaların patladığı ve kaosun yaşandığı o dönemde chp basiretli bir muhalefet yapamamış ve o dönem seçim sathında geride kalmış ve akp tarihinin en yüksek oyu ile seçimi tek başına kazanıyordu. ve %49,50 oy alıyordu.

    kılıçdaroğlu 6. yenilgisini alıyordu.

    başkanlık sisteminin geldiği meşhur 2017 referandumunda hani şu mühürsüz oyların kabul edildiği seçimde. hiçbir şekilde yeterli itirazı yapamamış ve kıl payı referandumun kaybedilmesine neden olmuştu. %51,41 evet - %48,59 hayır.

    burada bir parantez açıyorum mit tırları mevzusunda can dündar'a adalet yürüyüşü ile destek olan kılıçdaroğlu, referandum gecesinde hiçbir şey yapamıyordu.
    ve kılıçdaroğlu 7. yenilgisini alıyordu.

    2018 genel seçimleri gelip çattığında başkanlık sistemi olduğu için kendisi aday olmuyor, mv adayı oluyor, ve adayı muharrem inceyi yapıyordu. ve bunu gel bakim muharrem diyerek resmen süreci baltalayarak seçim sürecini başlatıyordu ve %52,6 ile rte cumhurbaşkanı oluyor kılıçdaroğlu 8. yenilgisini , millet ittifakı ilk yenilgisini alıyordu.

    2019 seçimlerinde büyükşehirlerin kazanılmasında kılıçdaroğlu hiç tv'ye çıkmıyor ve seçim sathında çok az göz önünde bulunuyordu ve seçim kazanılıyordu.

    bu tarihsel sürecin sonunda insanlar belki de ilk defa umutlanmışken ve ortada birden çok fazla aday adayı mevcutken kendisi çıkıyor ve aday olacağım diyor.

    kamuoyunun takdirine sunarım.
31971 entry daha
hesabın var mı? giriş yap