4 entry daha
  • felçli olan ses siniri için bir anlam ifade etmezken çalışır vaziyetteki ses sinirinin işlevini güçlendirici bir etkisi vardır. fizik tedavinin ses sinirleri için olan karşılığıdır. yakın zamanda başlayacağım tedavidir.
    edit:
    ilk seans da genel olarak ses hijyeni hakkında bilgi veriliyor. açıkcası internette herhangi bir yerde okuduklarımdan fazlası değildi. spesifik bir şey sorduğunuz da cevaplanmıyor. (üniversite hastanesi için böyle en azından)
    genel cerrahım pastil önermişti ancak burada kuruluk yapabileceği için bırakmam önerildi. kafeinden uzak durmam, baharatlı gıda tüketmemek ve süresi boğazı su içerek nemli tutmak gerekiyormuş.
    sağlıklı kişilerinde ses sağlıklarını korumak adına dikkat edebileceği şeylerden sonra ses üretme sistemimiz hakkında bilgi veriliyor. bu sistemin nasıl işlediği anlatıyor.

    ses sinirleri ve ses tellerinin çalışma prensibini anladıktan sonra sıra geliyor ilk fiili öğrenmeye... burada diyafram nefesinin nasıl alındığı uzman tarafından size gösteriliyor. karnını nasıl davul gibi şişirdiğine inanamıyor hayret ediyorsunuz. önceki bilgiler biraz da bu kısımdaki pratiği ''aman ne gerek var neden bunları yapıyorum ki?'' dememeniz için uzun tutuluyor aslında. seansın yarısı teorik ilgiler ve evde yapacağınız pratiğin gösterilmesiyle geçiyor. tabi sizden de 3-5 kere denemenizi istiyor ve olur olur zamanla deniyor. ama olmuyor :(

    benim seanslarım 2 haftada bir olacak ikinci seansım yarın. her gün ayna karşısında yarım saat diyafram nefesi çalışmam geri kalan zamanda ise diyagram nefesini refleksif hale getirmem için sürekli diyafram nefesi halinde olmam istenmişti. bu yorucu ve saçma geliyor bana. duruma göre birkaç gün sonra veya 2. hafta el ile baskı uygulayarak ya da farklı konumlarda diyagram kasını zorlayarak çalışmam istenmişti. yatarak daha başarılıyım ama ayakta istenen başarıya ulaşamadım sanki. seanslara devam edersem merak edebilecekler için güncellemeyi düşünüyorum. şimdilik bu kadar.
hesabın var mı? giriş yap