• kisa ve oz olarak belirtmek istiyorum, "bullshit". hergunu doyasiya yasa diye bir sey yoktur. harcayacak parasi olan herkesi keklemek maksadiyla ortaya atilmis bir hededir bu.

    soyle bir dusunelim simdi; diyelimki super bir gun gecirdik, yani yaptigimiz hersey rutinin disindaydi. anormaldi, farkliydi, heyecanliydi, macera doluydu, eglenceliydi, tasarlanmamis, hesap edilmemisti ve en onemlisi kendi istedigimiz seylerdi. gun bitiyor, eve geliyoruz yine yiyecegimiz bir tas corba, giyecegimiz iki tane cizgili pijama ve yatacagimiz yer yine ayni yatak. sonra uyaniyoruz ve super bir gun gecirmeye basliyoruz. bu sekilde bir ay gecirdik, tatil yaptik mesela. ee para lazim tabi, herkesin babasi lara croft'un babasi gibi zengin degil. bir ay sonra eski hayatimiza geri donuyoruz. ilk birkac gun iyiyiz falan, sozlerimizden ve guluslerimizden tatilin getirdigi pozitiflik akiyor. 1 haftaya kadar, tatil falan unutuyorsun, eski rutine geri donuyorsun. tatile gitmissin, gitmemissin hic fark etmiyor yani. ayni seye devam.

    birde farkettigim bir baska seyde var, hayati dolu dolu yasamak demek nedense, hep ciddiyetsizlikle aniliyor. tahminimce baska bir sekilde hayat dolu dolu yasanamadigindandir. ya da yasandigi zannedilemedigindendir. gayri ciddilikte bir sure sonra insani bayiyor haliyle.

    gelelim hayatin anlamina; ne olursa olsun hepimiz olecegiz, hayat oyle ya da boyle gececek. ve biz oldukten 50 sene sonra bile kimse bizi hatirlamayacak. kimsenin umurunda olmayacagiz. bize olumden sonra bir mana vaadeden tek sey dindir, o yuzden bence hayatin anlami dindedir.

    dindede hayatin anlamini bulmak zordur, o yuzden ben kisa kesecegim, sizi o zahmetten kurtaracagim. hayatin anlami her an(dikkat edin her saniye demiyorum) allah'i hatirlamaktir, gerisi toz pembe yalan ve dolandir.
hesabın var mı? giriş yap