12 entry daha
  • abba'ya hakaret olan versus.

    abba dediğiniz 70'ler de pop müziğin the beatles'ı mertebesine erişmiş, isveç'in zamanında en büyük ihraç ürünü etiketini kazanmış bir gruptur.

    şarkılarına gelindiğinde ise abba müzikalite olarak fersah fersah öndedir bm'den. ancak bm'nin şarkıları daha bir basit, daha bir disco, daha bir dinlenebilir haldedir.

    evet boney min rasputin, daddy cool, sunny, ma baker gibi ülkemizde daha tanınmış hitleri (ki bazıları coverdır) vardır ancak ortada abba varsa saygı duruşuna geçmek gerekir.

    edit: aslında album kapakları bile aradaki farkı yansıtıyor :d

    abba

    boney m

    edit: abba'nın 70'lerde yarattığı etkiden bihaber olan genç arkadaşlar için şöyle bir karşılaştırma yapayım; o dönem abba prime messi, cr7 ise boney m ise en fazla antoine griezmann, edinson cavani falandı. ya da abba michael jackson, madonna iken boney m en fazla brian adams, michael bolton'dı.

    edit: söylemeyi unuttum müzik piyasasının kalbi usa'de orta yaş insalara "boney m sever misin" diye sorun, mal mal suratınıza bakarlar. ancak abba'yı sorduğunuzda çocukluklarının onların şarkıları ezberleyerek geçirdiklerini ifade edeceklerdir.

    edit: abba avatarlar kullanılarak günümüzde konser verdirilen bir gruptur. boney m için böyle bir şey muhtemelen hayal bile edilemez.
85 entry daha
hesabın var mı? giriş yap