1467 entry daha
  • fenerbahçe'ye dönmek için nabız yokladığına dair dedikodular dönüyor.

    bazıları diyecektir: menajerini değiştirsin, ailesi tamamen çekilsin, bir şans daha verelim çocuğun bir suçu yok diye.

    size şu kadarını söyleyeyim: ben onun yaşındayken aylardır yattığım hastaneden (doktor çıkmama izin vermediği için) kaçarak öss'ye girmiştim. çift görüyordum. şıkları okuyamıyordum. o kadar hastaydım. babam bir sene daha bekleyip işletme okumamı istiyordu. o seneyi çoktan gözden çıkarmıştı. bense güzel sanatlar okumayı kafaya koymuştum. hastanede diğer hastaların kara kalem resimlerini çizerek hazırlandım sınava. milletin senelerce hazırlanıp özel yetenek sınavını kazanamadığı, kapısında yıllarını heba ettiği mimar sinan'ı 6.'lıkla kazandım. ben de küçüktüm, ben de çocuktum ama bir karakterim, bir duruşum, yeteneğime güvenim ve azmim vardı. babam öyle söyledi, doktorum yataktan çıkmayacaksın dedi diye yeteneğimi heba etmedim. hayatımı ilgilendiren o önemli anda düşünüp taşınıp, riskleri göze alıp, sorumluluğu üstlenip, kendi kararımı kendim verdim.

    ömer faruk çubuklu formayı sırtına geçirdiği ilk gün oyundan emre belözoğlu çıkarıldı ve kaptanlık pazubandını emre, kendi elleriyle faruk'a devretti. bu çocuğa asırlık kulübün tarihinde görülmemiş bir jest yapıldı. oyuncu abileri, hocaları, yöneticileri, başkanı, taraftarı hepsi üzerine titredi. bu mal oğlu mal dönüp de babasına, menajerine diyemedi mi "benim burada gözümün içine bakıyorlar. bana çok büyük değer veriyorlar. daha kariyerimin en başında kulübümü bu şekilde satamam" diye?

    kulübün içindesin, topu oynayan sensin, parayı kazanacak olan sensin, göremedin mi evladım? diyemedin mi embesil menajerine bi dur diye. e kusura bakma büyük yıldız olmak, milyon dolarlık futbolcu olmak sadece o yaşta çok iyi çalım atmakla olmuyor. 35 yaşında babam da görür doğruyu. o yaşta akıl edeceksin. o yaşta doğru karar vereceksin ki bir farkın olsun öyle değil mi?

    bundan sonra dünyanın en iyi futbolcusu bile olsa fenerbahçe için ömer faruk defteri kapanmıştır. aklı olan gençler çok ibret alır bu hikayeden.
117 entry daha
hesabın var mı? giriş yap