15 entry daha
  • enerjiye**** yapılan zamlardan sonra yaptırılması şart olan bir nevi tecrid işlemi.

    hesaplanarak, kuralına uygun* bir şekilde ve kaliteli malzeme+işçilik kullanıldığında ısıtma maliyetinin yarı yarıya düşürülmesi mümkündür. kısa vadede çok pahalı bir yatırım gibi görünse de uzun vadede kendini amorti edecek, daha sonrasında ise kar etmenizi sağlayacaktır. bu işlem kışın kıçınızın donmasını önlerken aynı zamanda yazın buram buram terlemenizin de önüne geçecektir. ytong firması izolasyonun önemini vurgulamak için bir test yapmış, 300 m2'lik bir alanı sadece bir adet katalitik sobayla ısıtmayı başarmıştır.

    izolasyon, ısı yalıtımının yanında ses yalıtımı da yaptığı için, özellikle işlek caddelerin kenarında oturan kişiler daha rahat, dolayısıyla daha kaliteli uykunun* faydasını fazlasıyla göreceklerdir. sıklıkla kullanılan izolasyon malzemerini şu şekilde sıralamak mümkündür;

    cam yünü
    taş yünü
    polistren
    fenol köpük
    cam köpüğü
    ahşap yünü levhalar
    perlit
    mantar
    ahşap lifli levhalar
    elastomerik kauçuk
    kalsiyum silikat
    polietilen köpük

    gelişmiş ülkelerde standart ve yönetmelikler zamanla güncellenerek binalardan kaybedilen ısıl enerji miktarının sınır değerleri aşağıya çekilmiştir. türkiye’de 1981 yılındaki ts 825 standardı, enerji tasarrufu sağlamak amacıyla 1998 yılında yeniden düzenlenerek yürürlüğe girmiştir. ts 825 standardı ile önemli ölçüde iyileştirme yapılmış olsa da bu standart tekrar geliştirilmiş ve yeni sınır değerleri ile yürürlüğe girmiştir. standard son olarak 2006 içerisinde revize edilmiş, hesaplama prosedürlerinde iyileştirme yapılmasına rağmen enerji limitlerinde kapsamlı bir iyileştirme hedeflenmemiştir.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap