• öncelikle büyük bir yanılgıyı ortadan kaldırmak gerekiyor. kvk satış ve kvk teknik servis tamamen farklı organizasyona sahip iki ayrı firmadır. kvk teknik servis 1997 den beri çeşitli telefon markalarına satış sonrası teknik servis hizmeti sağlamaktadır. yani bir telefonunuz var ve diyelim ki bunu kvk satış mağazasından almadınız, fakat kvk teknik serviste onarım yaptırabilirsiniz.

    şimdi gelelim teknik serviste yaşanan sorunlara;

    cep telefonu abone sayısı 50 milyona yaklaşan ve iki yıl içinde nüfusla eşit olması beklenen ülkemizde ki cep telefonu adedini düşünerek işe başlayalım.ortalama bir teknik servis şubesine haftada yaklaşık 2000 adet arızalı cihaz gelmektedir.biz olayı nokia özelinde inceleyecek olursak;

    örneğin nokia 6300 model telefonunuz var ve bu cihaz kulaklığı tanımıyor ve sizde diyarbakırda oturuyor olun.cihazınızın garanti süresi devam etmektedir ve cihazı servise götürdünüz.sırasıyla işleyiş aşağıdaki şekilde olacaktır,

    1-cihazınız resepsiyonda kayıt alınacak ve size telefonunuzun serviste olduğuna dair bir belge verilecektir.
    2-kayıt alınan cihazınız onarım için teknisyene ulaştırılacaktır.(tabi cihazın teknisyene ulaşma süreci cihazınızı bıraktığınız servisin iş yoğunluğu ve teknisyen sayısına göre 3 saatde de olabilir,13 günde olabilir)
    3-cihazınız teknisyene ulaştı ve teknisyen onarıma başladı.cihazınız açıldı bord incelendi herhangi kullanıcı kaynaklı bir durum(sıvı teması,darbe vs.)gözlenmedi.öyleyse sıkı durun cihazınız uzun bir yolculuğa çıkıyor.
    4-cihazınız nokia nın prosedürleri dahilinde, onarım için yüksek seviye bölge(nokia cihaz tamir sistemi l1-l2-l3-l4 olarak sınıflandırılmıştır.yani l1-l2 mekanik onarım,l3-l4 mekanik ve elektronik onarım yapabilir) ye gönderilecektir ve kvk teknik servis yüksek seviye bölgesi de şu anda sadece istanbul kartal da dır.
    5-cihazınız diyarbakır dan kargoya verildi ve kartal a ulaştı.
    6-cihazınız kartal resepsiyon tarafından kayıt alındı.
    7-kayıt alınan cihazınız onarım için teknisyene ulaştırılacaktır.(tabi cihazın teknisyene ulaşma süreci servisin iş yoğunluğu ve teknisyen sayısına göre 3 saatde de olabilir,13 günde olabilir)
    8-cihazınız teknisyene ulaştı ve teknisyen onarıma başladı.cihazınız açıldı bord incelendi herhangi kullanıcı kaynaklı bir durum(sıvı teması,darbe vs.)gözlenmedi.teknisyen onarımı gerçekleştirmek ve arızalı parçayı değişmek için parça talebinde bulundu. ama o da ne parça yok.
    9-üzgünüz ama cihazınız parça bekliyor.(3 saatde de olabilir,13 günde olabilir)
    10-müjde! parça geldi
    11-teknisyen arızalı parçayı(ki bu bizim örneğimizde kulaklık soketi oluyor) yenisi ile değiştiriyor ve cihazınızı kalite kontrole gönderiyor.
    12-kalite kontrole giden cihazınız şikayetiniz olan arıza ve genel bir takım testlerden(şebeke,ekran vs.) geçmek için çaba sarfediyor.
    13-nihayet cihazınız test kulaklığını artık görüyor.ama hala sizin kullanmakta olduğunuz kulaklığınızı görmüyor (tabi burda en kötü ihtimaller üzerinden devam ediyoruz)
    14-peki şimdi ne olacak?iki ihtimal var;eğer ki cihazınızı diyarbakır şubesine verdiğinizde faturası ile beraber verdiyseniz şanslısınız.lakin faturasını evde saklıyorsanız sizin için herşey yeni başlıyor.çünkü nokia aksesuar(kulaklık,pil,hafıza kartı vs.) değişimi için fatura gerekmektedir
    15-cihazınız kartal da ya fatura bekleniyor konumuna alınır, sizden fatura talep edilir veyahut da elektronik onarımı tamamlanan cihazınız diyarbakır a sevk edilir.
    16-nihayet cihazınızın onarımı tamalanmıştır ve size bir mesaj gelir.cihazınız hazır gelip alabilirsiniz diye.
    17-telefonunuza ortalama 35-40 günün ardından nihayet kavuşacaksınızdır. heyecanla servise gider ve telefonunuzu alırsınız(telefonunuzu teslim almadan yani imzayı atmadan cihazınızı iyice inceleyin verdiğiniz arıza dışında herhangi başka bir sorun var mı, onarım tam anlamıyla başarılı olmuş mu? kontrol edin. eğer ki bir arıza tespit ederseniz teslimat gerçekleşmeden arızayı belirtin ve cihazınıza yeni kayıt açtırmadan cihazı serviste bırakın. bu mevzuu şu açıdan çok önemli cihazınızın 30 iş günü dolmadıysa yeni arızayla birlikte dolabilir. bu da size değişim hakkı veya tüketici mahkemesine başvurarak ücret iadesi talebi kazandırabilir.

    cihazınızın serviste çok uzun süre kalmaması için şunlara özen gösterebilirsiniz;
    1-şikayetinizi tam olarak belirtin
    2-cihazınızı mutlaka faturası ile beraber servise bırakın
    3-cihazınızı en üst bölgeye(yani onarım seviyesi herşeyi kapsayan bölgeler)götürmeye çalışın ki, bunu kargo vasıtasıyla çok kolay gerçekleştirebilirsiniz
    4-her kvk etiketi gördüğünüz yeri kvk teknik servis zannetmeyin(cihazınızın kutusundan çıkan garanti belgesinde yetkili servisler açıkça yazmaktadır)
    5-cihazınızı satın aldığınız noktaya dikkat edin(örneğin nokia marka bir cihazı club nokia bayilerden ,turkcell extra bayilerinden vb. bir takım yerlerden aldığınızda satış sonrası hizmettede farklı bir takım sürprizlerle karşılaşacaksınız)

    ve en önemlisi yaşadığımız yerin güzel ülkemiz türkiye olduğunu hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayın eş, dost, akraba bir tanıdık yukarıda anlattığımız tüm sorunları çözmede en büyük faktördür...
167 entry daha
hesabın var mı? giriş yap