14 entry daha
  • dead loop'uyla (ölü döngüsü) ünlü efsane beyaz rus cimnastikçi. hayranlarından biri de benim. neden başlıkta doğru düzgün entry yok anlamadım. lakabı minsk serçesidir. 1955 doğumlu, eski sovyet sporcudur. ikinci antrenörü önce kynsh onu tembel ve kaprisli bulur fakat sonra yeteneğini keşfetti; korbut'ta mükemmel hatta olağandışı esnek bir omurga vardı (bu anternörünü korbut ileride cinsel tacizle suçlar. ki zaten adam hakkında başka suçlamalar da var.) korbut dönüşü kynsh ve korbut'un ortak çalışmasıdır. bu dönüş asimetrik barda geriye doğru salınımdan oluşur. sscb içindeki başarılı performanslarından sonra, 72 olimpiyatlarına favori olarak katılan korbut, 3 kez barı tutamaması sebebiyle madalyayı (bkz: ludmilla tourischeva) ya kaptırır. fakat denge çubuğu, zemin egzersizi, takım yarışmalarında 3 altın madalya alır. asimetrik bar performansında ise ilginç şeyler olur. ilk denemesinde başarısız olur. ancak ertesi günki performansında başarılı olur jüri puan olarak 9,8 verir. fakat seyirci protesto edip tam puan ister, protesto sonuç vermeyerek olga 2. olur. (bkz: darling of munich) olarak anılır ve kan dökülen münich olimpiyatlarına az da olsa neşe getirir performansıyla olga korbut. (bkz: münih katliamı) (bkz: munich massacre) (bkz: black september) (bkz: mossad)

    korbut dönüşüne herkes hayran kalır ve alkışlar. korbut jimnastiği bale, zerafetten arındırıp akrobasi, çalışma, güç ve teknikle birleştirmiş bence sembol olmuştur.

    montreal'de comaneci'yi yeneceği düşünülen korbut sakatlandığından bunu başaramaz. comaneci'yi de çok severim ama korbut gönüllerin şampiyonudur.

    1972 performansı
    video

    dead loop
    burada

    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap