1463 entry daha
  • haftada 30bin puan yapan angelika, onu 29bin900 ile izleyen ivan, hemen arkasinda 28binle rahul.

    bu insanlar bu puanlari nasil yapiyor? cayinizi biskuvinizi hazirlayin thread basliyor.

    muhtemelen hile yapiyorlar. thread bitti.

    ama duolingo'nun da ufak tefek aciklari yok degil. deneme yanilma yoluyla bir cogunu kesfettim. madem toplandik aciklayayim.

    mesela cuma gunleri ramp up challenge diye bir sey basliyor. burada cok guzel puan toplayabiliyorsunuz ama seviye atladikca sure siniri azaldigi icin tamamlamak neredeyse imkansiz. peki biz bunu nasil asiyoruz.

    basta gelen 4-5 sorunun hepsine yanlis cevap veriyoruz. duolingo diyor ki bu herif mal. ardindan biraz basit sorular gelmeye basliyor. ilginc bir sekilde boyle yanlis cevaplayinca normalden daha az soru cevaplayip yine turu geciyorsunuz. yani surekli dogru cevap vereni cezalandiran bir sistem yapmislar. buradan kasarsaniz gunde 1000 puana kadar yolunuz acik.

    gelelim match madness denen seye. orada hile mile yok. ama zamanla otomatige baglayip her oyundan 120 puan alarak angelika'ya ensendeyim mesaji verebilirsiniz. bunun uzerine angelika mesajini aldim ben de evet diyorum diye, sen de evet diyor musun rahul diye gaza gelip gunluk 10bin puan alacaktir.

    cunku angelika yalniz. bir hayati yok. on sene once bosanmis simdi kimseyi gormek istemiyor. kendini oyuna vermis, orada alacagi derece onun hayattaki tek kacisi. bu da boyle bir hayat. basta hile yapiyor dedik olay nerelere geldi. duolingo'nun mal dedigi kadar var.
282 entry daha
hesabın var mı? giriş yap