9 entry daha
  • her yerde karşıma çıkmayan, köz patlıcan, bol tahin, limon, sarımsak ve zeytinyaği ile yapılan enfes bir lübnan mezesi.
    hatay'da da çok yapıyorlar. ben ilk olarak marmaris'te hatay'lı bir işletmecinin mekanında tanışmıştım. yıllar sonra tayland'da bir lübnan restoranında karşıma çıktı. oradakine aşık oldum. sordum aga bunun içine ne koydunuz diye ama o derece ingilizcem yok. var ama mezenin içine zeytinyagi ile beraber az susam yağı koyduklarını anlayacak kadar yok. (sanki sizin var o kadar, allah allah..) neyse, rehber halletti o kısmı :)
    bursa'da k-hayal diye bir mekan vardı, hataylıların, sık gider, misafirlerimi ağırlardım orada. pek beceremiyorlardı, kırılmasınlar diye söylemiyordum.

    bir gün eve köyden bostan patlıcanı ve çifte kavrulmuş tahin geldi. gözlerimde rakı kadehi belirdi hemen ve başladım patlicanları közlemeye. demek ki neymiş? istediğin kadar usta aşçı ol. malzeme her seydir. kaliteli malzemeyle elin de lezzetliyse insanları kendine aşık edebilirsin. ben kendime aşığım mesela bu konuda. siz de olun..kendinize tabi, bana ilişmeyin.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap