66 entry daha
  • sol meydanıyla, her yerine ulaşabileceğin metrosuyla, müzeleri ve her binasında bulunan mükemmel heykelleriyle kendisine aşık eden kenttir.
    metrosunun kullanımı çok kolaydır, kaybolma ihtimaliniz yoktur, kaybolduğunuzu düşündüğünüzde hemen en yakındaki metro durağında giderek oradan istediğiniz bir merkeze ulaşabilirsiniz. aşağıda hat değiştirmelerden ekstra para istenmez, 10 adet metro biletini 7 euro'ya alarak bir biletle madridin bir başından diğer başına gidebilirsiniz, metrolar 4 dakika arayla geçmektedir.

    eğer turist olarak gidilecek ve gezilecekse kısa bir rehber hazırlamakta fayda var, ulaşım en rahat metro ile yapıldığı için, metro duraklarından yola çıkmaya çalışacağım.

    durak ismi: sol
    burası madridin tam göbeği ve merkezidir, sol meydanı her madrid'linin akşam 20'den sonra giderek eğlendiği takıldığı bir bölgedir (bir nevi taksim meydanı) buralarda çok güzel barlar ve restoranlar mevcuttur, ayrıca madridin simgesi ayı figürüde bu alandadır.
    bu durakta inerek plaza del mayor'u da ziyaret edebilir. yaz ayında gittiyseniz bahçasinde oturup muhabbet edebilirsiniz.

    durak ismi: allocha ya da gran via
    yan yana olan bu iki duraktan herhangi birinde indiğinizde sizi madrid'in en geniş ve renkli caddesi karşılayacak bu cadde üzerinde bir çok alışveriş merkezini bulabilir ve alışveriş yapabilirsiniz (ayakkabı ve çizme çok ucuz)

    durak ismi: attocha
    bu durak müzeler bölgesi olarak bilinen yere aittir bu durakta indiğinizde, thyssen, del prado ve reina müzelerini gezebilir ayrıca belki de dünyadaki en güzel tren istasyonuna gidebilirsiniz. çok kurak bir iklimi olan madridteki tren istasyonunda özel bir klimatizasyon sistemi ile botanik bahçesi oluşturulmuştur. harikadır. ayrıca bu durakta inerek müzeleri gezmiş ve tren istasyonunu görmüşseniz artık dinlenme vakti gelmiş demektir. hemen yanınızda neredeyse madrid'in üçte biri büyüklükte parque del retiro'yu ziyaret edebilir ortasındaki gölde serinleyebilirsiniz.

    durak ismi: santiago bernabeu
    fazla bir söze gerek var mı bilemiyorum ama futboldan hoşlanan herkesin mutlaka bir tur atması gereken stada açılan duraktır. şu an itibari ile tur fiyatı kişi başı 15 euro olup, stadtaki birçok alana girme hakkını vermektedir.

    durak ismi: ventas
    ventas bölgesi boğa güreşlerinin yapıldığı arenanın olduğu bölgedir. bu durakta inerek arenayı ziyaret edebilir eğer gününe denk getirirseniz izleyebilirsiniz bile

    durak ismi: puerta de toledo
    bu durakta inilerek rastro bölgesine gidilebilir ve madrid'in en büyük bit pazarı gezilebilir. pazar günü gidilmesi tavsiye edilir

    öyle 2-3 günde bitirilemeyecek bir şehirdir madrid. her sokağından tarih fışkırır, şiir gibi caddeleri binaları izlenmelidir. caddelerde yürürken binaların üzerindeki güzel heykellere bakmaktan önünüze bakamazsınız.

    yılbaşı yaklaşırken daha bir güzelleşir, tüm caddeler meydanlar ışıklandırılır bu renk cümbüşünü görmek için 200-300 km uzaktan gelen insanlar bile vardır.
    mutlaka bir akşam flemenko gecesine ayrılmalıdır, çingeneler dans ettikçe insan kendinden geçer birden kendinizi müziğin ritme kaptırmış görürsünüz.

    zaman varsa tren ile toledo'ya mutlaka gidilmelidir. toledonun sokakları katedrali ayrı bir inceleme konusudur. madride kadar gidip toledoya gitmiyorsanız çok büyük kaybınız var demektir

    *
406 entry daha
hesabın var mı? giriş yap