135 entry daha
  • arjantin doğumludur. gün gelir arkadaşı alberto ile güney amerika turuna çıkarlar. che konakladığı her ülkeden annesine mektup atar, gördüklerini anlatır. küba'da iken artık gezilerinin sonlarına gelmişlerdir çünkü paraları tükenmiştir. annesine mektup yazar paralarının bittiğini haber eder ve kısa süre içinde ilk gemi ile geri döneceğini bildirir. fakat içi yanmaktadır che'nin. daha yapmak istedikleri bitmemiştir, hele ki küba'da.
    ceplerindeki son para da yitmişken birden futbol turnuvasının düzenlendiği alanda bulurlar kendilerini. oturup maç izlerken yanlarına bir çocuk yaklaşır ve 2 adamlarının eksik olduğunu, eger isterlerse bu turnuvada che ve alberto'nun takımlarında oynayabileceğini anlatırlar. che ve alberto'nun tek şansı bu turnuva oldugundan tereddütsüz kabul ederler, zaten alberto çok iyi oynar futbolu, iyi bir golcüdür, che ise kalecilikte ortalamanın üzerindedir.
    turnuvada che ve alberto'nun takımı önlerine geleni devirmeye başlar. alberto takımı tek başına taşımaktadır attığı gollerle, che de kaleyi korumaktadır. son noktaya kadar gelirler alberto ve che. final maçı 7-7 devam etmektedir ve son dakika hakem che ve alberto'nun takımının aleyhine penaltı verir. kalede che 3-5 adım ötesinde penaltıyı kullanacak çocuk dikilmektedir. che bu son dakika penaltısını kurtarır ve uzatmaya götürür maçı, uzatmada alberto maçı alır ve takımı şampiyon yapar.
    para ödülünden paylarını düşeni alan che ve alberto küba'da kalabileceklerdir artık. annesine bir mektup daha yazar : "anne gelişimizi erteledik, biraz daha küba'da kalacağız, bizi merak etme"
    ve hikaye başlar...

    sorulması gereken soru şudur ; ya penaltı gol olsaydı ?

    *
675 entry daha
hesabın var mı? giriş yap