1 entry daha
  • filistin cephesinde türk askeri olarak görevlendirilmiştir. ingilizler ve arap isyancılar ile ilk irtibatı 1918 yılında olmuştur.

    ingiliz istihbarat görevlileri şerif hüseyin ile ingilizlerin mezopotamya'da hakimiyetin kesin olduğunu fakat bunun sınırı olacağını ve kürt aşiret reisleri ile iyi geçinip bu sınırın sağlanması gerektiğini edward william charles noel ve mark sykes 'ın mektuplarından anlaşılmaktadır.

    ekrem cemilpaşa nablus yarması sırasında şerif hüseyin ile işbirliği yapıp arap isyanında ve sina filistin savaşının kaybedilmesinde etkin rol oynamıştır.

    kendisi nablus yarmasından sonra ilk önce halep'e oradan diyarbakır'a kaçmış ve kürdistan teali cemiyeti faaliyetlerine başlamıştır.

    charles noel 10 haziran 1919'da mustafa kemal paşa'ya karşı ayaklandırmaları organize ettiğini lord curzon'a yazdığı mektupda sabittir. bu geziler sırasında noel'e ekrem cemilpaşa eşlik etmiştir.

    bu tarihsel süreç pkk ve ayrılıkçılarının kurtuluş savaşı sırasında ve cumhuriyet kuruluşunda bize verilen sözler yerine getirilmedi tezinin koca bir yalan olduğunun açık bir kanıtıdır.

    toprak ağası olmak isteyen ve ingiliz desteği alan çetelerin kurtuluş savaşından çok önce faaliyeleri başlamıştır.
    - 1915 filistin cephesinde başladı. (ingilizler ile ilk irtibat... ingilizlerin toprak ve devlet vadi)
    - 1916 arap isyanı ile devam etti
    - 1925 şeyh said isyanı
    - 1926 ağrı ayaklanmaları
    - 1975 asala
    - 1980 pkk...
    - 1991'den itibaren başlayan siyasi süreç

    olay osmanlı'nın zayıflamasını fırsat bilen ayrılıkçı grupların ingiliz destekleri ile kendi çıkarlarına toprak, makam ve mevkii edinmek istemeleri için bir halkı kışkırtmaktan başka birşey değildir. din elden gidiyor savaşı değildir.

    kendisi ve grupları şam'da konumlanmıştır.
    şey said isyanı ve ağrı ayaklanmalarına bizzat katılmış ve destek vermiştir.

    musa anter üniversitede okuduğu sırada sık sık suriye'ye ekrem cemilpaşa'nın yanına gitmiştir. kaynak: mango, andrew(1994). s.978 yani musa anter'in de akıl hocasıdır.

    istanbul fetvasını veren dürrizade abdullah beyefendi , arap isyanını başlatan şerif hüseyin, hüseyin bin ali ve ekrem cemilpaşa ve diğerleri ingiliz oyuncaklarıdır.

    günümüzde farklı bir çok versiyonuda bulunmaktadır. bazı cemaat liderleri ve kanaat önderleride para, makam, mevkii karşılığında ingilizlere hizmet etmektedir. mehmet akif ersoy'un kastamonu hutbesi bu kesimlere özellikle dikkat çekmektedir.

    bu nedenle maşaları ile değilde maşayı tutan ile karşılaşmak gereklidir.

    araştırılması gereken diğer bilgiler
    - edward william charles noe
    - lawrance
    - mark sykes : #155697212
    - exeter üniversitesi
    - el-ezher üniversitesi
hesabın var mı? giriş yap