28 entry daha
  • türk insanının bu kadar vergi takıntılı olmasını tek şeyle özetliyorum: köylülük.

    açarsak
    ruha sinmiş köylülük, fakirliği kırabileceğine asla inanç olmaması (kabullenilmiş fakirlik), sünepelik, tembellik, fakirlikten ve köylülükten gelen "herkesin malından bir parça koparsam" hissiyatı (biraz okumuş eşeklerinde bu hissiyat sosyalizme/komünizme dönüşüyor)...

    ben vergi vermesem bunu onur nişanı gibi taşırım. ben vergi ödemiyorum çünkü tüm vergi kesintilerinden faydalanıyorum diye basbas bağırırım...

    dilan polat pek zeki olmayan ve geldiği sosyoekonomik zemini belli olan biri olarak maalesef bu milletin ziyanlığının ortağı olmuş. oysa gelen parayla kendini yetiştirmek adına bazı danışmanlar tutup en azından bu gibi durumlarda nasıl davranışlar sergileyebileceğini görmüş olsaydı olayların rengi çok farklı olurdu.

    bu olaylardan çıkarılacak sonuç "magazin" değildir, dedikodu değildir. budur.

    edit: vergi kaçırmak ile vergiden mümkün mertebe kaçınmak farklı şeyler ve köylülere bunu anlatamayız.

    eğer bu noktalarda iseniz, çıkın. bu kafayı kırıp çıkmazsanız hayatınız maaşlı köle olarak yaşamaktan ibaret kalır.

    ayrıca hakkında kara para aklama iddiaları olduğu söyleniyor. durum buysa gerçekten komik. ben kara para aklasam online dünyada izimi bırakmam.

    edit 2: vatandaşın birisi dmden "kredi kartı asgarisini yatırıp nakit avans olarak çeken insansın" demiş. bakın ben 45 santim yaraklı, multimilyoner ekşi yazarı değilim. 16 yaşımdan bu yana ticaret yapıyorum. bir çoğunuzun (hepinizin değil, bir çoğunuzun) ömründe göremeyeceği paralarla oynadım, 24 yaşında ailemin 800.000dolar borcunu ödeyip tamamladım. ve evet ben bu ekonomik şartlarda batık verip üstüne içeri geçmiş bir tüccarım. geçen ay kredi kartımı asgarisini ödeyip nakit avans olarak çektim. yazmaktan asla gocunmuyorum. özellikle yazıyorum... günün birinde bu entryi de herkesin gözüne sokacağım. zaten en çok o yüzden yazıyorum.

    bunun böyle olması benim ticari yaklaşımımı ve fikrimi değiştirmiyor. değiştirdiği gün öldüm demektir, param bittiğinde değil.
330 entry daha
hesabın var mı? giriş yap