9 entry daha
  • tahıl beyin kitabını okumayan bir ben kalmıştım. elime kalemi alıp başladım okumaya. bu kitaba tam 299tl verdim. bir kitap 300 lira olur mu arkadaşım? ulen pegasus yayınları.. kitabın “yaşam planı” serisini aldım sadece. zaten ilkinin derlenmiş ve daha güzel şekilde planlanmış hali olduğundan çakallık yaptım. daha tabii ilk sayfalardayım, okudukça notları derleyip bi metin haline getiririm. daha ilk sayfalarda bile müthiş bilgiler içermekte.

    karbonhidrat biliyoruki insülini etkiliyor. bu yağ oluşumu ve birikimi demek. vücuda yeterli miktar karbonhidrat vermezsen şayet şekerin basit hali olan glükozu enerji olarak kullanmak yerine karaciğerde keton üretimi başlar yani enerji için glukozu değil de yağı yakmaya başlar. yani tükettiğiniz besinlerdeki yağları kullanarak ketonları üretirsiniz, bu ketonlarda kan dolaşımına girer ve yakıt olarak kullanırsınız. beyne ve diğer organlara etki etmeye başlar. o sebeple keyotenik beslenme yağ yedikçe yağ verilen bir beslenme programıdır ve nörolojik pek çok hastalıktan tut başka hastalıklara kadar her şeyde etkilidir. çünkü araştırmalarda ketonların beynin bazı merkezlerini desteklediği görülmüş. yaşlanmaya bağlı beyin hastalıkları için mucizevi ve başka hastalıklar içinde. niye? hani bağırsak demek beyin demek ya; diyabet, kanser, kolestrol yüksekliği ile alakalı durumlar, pkos, otizm vb.

    kanser tedavisinde neden bu beslenme biçimini kullanıyorlar? çünkü sağlıklı hücreler keton ile enerji sağlarken kanserli hücreler şekerle besleniyor yani kanserli hücreleri aç bırakıp öldürüyor.

    ketojenik beslenmede karbonhidrat alımı 20-30gr civarına çekilmektedir. böyle olunca insulin üretimi neredeyse hiç gerçekleşmemektedir ve kanda ketonların dolaşmaya başlar. yani artık yağ depolamak yerine vücuttaki yağ depolarını enerji olarak kullanmaya başlar ve kilo kaybı yaşanır. kan şekeri dalgalanıp durmadığı içinde acıkma olmaz. mantık çok basit. vücudu biraz strese sokuyor gibi.

    ben şimdi gidip fırından aldığım şahane simiti yiyerek ne halt etmeye çalıştığımı bilmesem de en yakın tarihte kendime özen gösterek..;?gjflspemxvj.. yaağlan başkası yalan, dünyada ölümden başkası yağğlaaan..
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap