6 entry daha
  • talep edenin şablonuna yaslanan "tutarlı olur musun lütfen" ricasıdır özünde ve anlaşılabilir bir tarafı vardır. çünkü başörtülü kadına gösterilen hassasiyet toplumun bütün katmanlarına yayılmış haldedir. yayılmış mı?

    mesela pipo içen adamlardan hep bir entelektüellik hep bir bilgelik yahut bir soyluluk ne bileyim(adını siz koyun) bir şeylik bekliyor muyuz? elbette.
    pipo içen adam ferdi tayfur'dan sigarayı bıraktım dinleyince kafamızı iki santim geriye çekiyor muyuz çekmiyor muyuz?

    misal mini etekli(olmazsa olmaz misal) kız arkadaşlarımızdan, komşumuzdan yahut sevgilimizden daha bi baştan çıkartıcılık, daha bir arzu nesnesi rolü, daha bir ne bileyim(adını siz koyun) bir şeylik bekliyor muyuz? elbette. beklemiyorum diyenin götüne koysun mayk tyson. sokakta öpüşen çiftlere çantasıyla dalan mini etekli görünce kafamızı üç santim geriye çekiyor muyuz çekmiyor muyuz?

    örneğin takım elbiseli ve kravatlı insanlardan hep bir ciddiyet, hep bir ağırlık, hep bir taşkınlık yapmasın uslu olsun, hep bir bond çanta taşıma becerisi, daha bir ne bileyim(adını siz koyun) bir şeylik bekliyor muyuz?
    bekleriz elbet. niye beklemeyelim? gülerken burnundan balon balon sümük çıkan kravat+takımelbiseli görünce kafamızı dört santim geriye çekiyor muyuz çekmiyor muyuz?

    farzımuhal aşırı göbekli(ayva göbek hepimizde var) amcalardan/teyzelerden hep bir sevimlilik, hep bir babacanlık/anaçlık, hep bir komiklik, hep bir gıda sektörüyle ilgili şakaları sineye çekicilik, daha bir ne bileyim(adını siz koyun) bir şeylik bekliyor muyuz? elbet. alayınızı skerim/skertirim diye ortama dalıp karizmanın tavanına vuran 140 kiloluk devasa göbeği görünce kafamızı beş santim geriye çekiyor muyuz çekmiyor muyuz?

    vs. baktık ki yayılmış.

    uzatırım daha ama sıkıcı ve bilinen örnekler bunlar. şablon dünyası bu dünya. böyle daha kolay yaşanıyor. türkiye'de çok daha kolay.

    başörtü, kabul edilsin yahut edilmesin aynen diğer her şey gibi bir şeyin sembolü. ittifakla bu sembol dine/dini ahlaka isnad edilmiş. haliyle beklentiler de bu yönde olacak dile getirilsin ya da getirilmesin.

    aslında başörtülü kadınların(köylülerin kente intibakı) yaşadığı bir geçiş süreci bu. bu süreçte dengeyi arıyorlar. biri aileme, çevreme, geleneğime, inancıma(vicdanıma) diğeri kadınlığıma, çekiciliğime, çevreme(altında ezildiği çevre) olmak üzere iki mavi boncuk nasıl verebilirim? bu sorular yönlendiriyor hayatlarını.
    ...
    zamanla konuşulmaz olur bunlar. bize de bunları bir zamanlar konuşuyor olmanın buruk hatırası kalır.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap