9 entry daha
  • beni tanıyan herkes ii. dünya savaşı ile ilgili filmleri ne kadar sevdiğimi bilir. idi i smotri, bitva za sevastopol, yediniçka, soldatik vs. vs. bu filmlerin hepsini çok ama çok severim. ama brestskaya krepost' bunların hepsinin arasında ayrı bir yere sahip. idi i smotri'den sonra tabii. bu filmi birkaç yıl önce izlemiştim ilk kez, sonra ona da izlet buna da izlet derken 3-4 kere izledim. hepsinde de aynı hayranlıkla izledim.

    post-sovyet ülkeleri, özellikle rusya ve belarus için, ii. dünya savaşının (ruslar büyük anayurt savaşı olarak isimlendirirler) ne denli önemli olduğunu bilince film çok daha etkileyici hale geliyor.

    filmdeki sahneler çok gerçekçi, yaşananlar da gerçek olunca bir anda kendinizi 1941 yazında belarus sovyet sosyalist cumhuriyeti'ndeymiş gibi hissediyorsunuz. izlerken yorulurum, ağlarım, gerilirim... hatta film bittiğinde kendimi inanılmaz yorgun hissederim. bence en iyi savaş filmleri arasında bu film. bol gözyaşı, bol gerginlik getiriyor bana. bir de hitler almanyası'nın içinden geçerim izlerken, küfür kıyamet gider. deliriyorum yapılanlar yüzünden.
hesabın var mı? giriş yap