30 entry daha
  • almanya'da ne güzel sadece isteyen kilise vergisi ödüyor. kağıt üstünde mükemmel değil mi? benim vergilerimle diyanet işleri başkanı zırhlı mercedes'e binmemiş olacak vs. ama kazın ayağı türkiye gibi ülkelerde böyle değil.

    halkta bilinç olmadan diyanet işlerine bağımsız bir gelir kaynağı ve bütçe sunarsan hemen boyundan büyük işlere girişir. öncelikle klasik bir anadolu insanina vergiye alternatif, %100'ü camiye dine gidecek bir model sunarsanız diyanet para basar. daha önemlisi bu paranın nasıl harcadığına da seküler kesim olarak müdahale edemezsin. isteyen veriyor kardeşim. sana giren çıkan ne hoop derler.

    önce "camilerden ayakkabı vs. çalmasınlar" diye "güvenlik görevlisi" çalıştırmaya başlar. sonra bu güvenlik görevlileri "mahallenin de güvenlik ve huzurunu sağlasın" denir. bir bakmışsınız adamların elinde önce cop, sonra silah olmuş. parkta öpüşen çiftleri ayırıp zorla alıkoyup camiye götürüp orada 5 saat zina haramdır vs. vs. diye vaaz da dinletir. sonra bir bakmışsınız hoop iran olmuşuz.

    böyle iyi. en azından zırhlı sadece makam arabası, arada kılıçlı şov, falan filan vs. vs.
hesabın var mı? giriş yap