3 entry daha
  • bozcaada'da merkezdeki balık lokantalarının kanımca en başarılısı. şu andaki sahibinin babası tarafından kurulmuş, 45 senedir falan adada restoran işletmeciliği yapıyorlar. kuran kişi kore gazisiymiş, ismini de öyle koymuş. ayazma plajında da oturup bir şeyler atıştırabileceğiniz, o sırada merkezdeki restoranlarına rezervasyon yaptırabileceğiniz bir küçük şubesi var.

    balık restoranı tüm önemli restoranların olduğu denize sıfır şeritte bulunuyor, balık pazarından balık alıp pişirttirebiliyorsunuz da, fiyatları istanbul'daki denize sıfır balık restoranları ile kıyaslandığında makul kalıyor, tüm deniz ürünlerini kelimenin tam anlamıyla süper yapıyorlar, özellikle közde ahtapot inanılmaz bir yiyecek, insan sadece onunla beslenmek istiyor.

    balıkları her daim taze, o gün balık pazarına mercan gelmemişse koreli de de bulamıyorsunuz mesela. kesinlikle bozcaada'ya gidildiğinde uğranılması lazım, çalışanları da çok beyefendi ve eğlenceli insanlar. zaten mekan kendisini sahibinden de belli ediyor, kurtuluş adlı abimiz üzerinde "rakı is the answer but i dont remember the question" tişörtüyle hemen her akşam bir masada rakı içip insanlarla sohbet ediyor, clint eastwood'un rakıdan kızarmış versiyonu diyebiliriz.

    ana yemeklerden sonra, kapanışı "helva"! denen ama içinde portakal, limon kabukları, fındık, hindistan cevizi, tahin helvası, tarçın vs olan toprak kapta pişirilmiş özel tatlı ile yapmanızı tavsiye ederim, ama dilinizi yakmayın dikkat.

    bir de erken rezervasyon yaptırın, çok çabuk doluyor, deniz kıyısı bir masa isteyip ara sıra ekmek atın denize, rakınızı yudumlarken iri iri has kefallerin sizi selamlamasını izleyin akvaryum gibi, belki onlara dalan 5 kiloluk bir de levrek görüp "lan yoksa tabağımdaki yeğenini kurtarma operasyonu mu yapıyor" diye endişelenin. kaldırın kadehinizi önünüzdeki ışıl ışıl kaleye, bir tek daha atın onun için de, ya da duble...

    not: şef garson var bir tane, fatihli, sarışın, bülent abi, onla aranızı iyi tutarsanız kral gibi karşılanır, kral gibi yersiniz.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap