10 entry daha
  • ben bunun windows altında düzgün çalışanını bulucam deyü takıntı yaptığımdan her bi çeşidini denedim, özellikle british english kastığımı da belirteyim, sonuçlar;

    1. kesinlikle realspeak (daniel), bazen vurgu sorunları olsa da kesinlikle kelime telaffuzunda bir numara, anlaşılır ve kelimeler bir kerede kaydedilmiş gibi. amazon kindle dx'de de realspeak teknolojisi kullanılmış.

    2. ibm'in demosu ise cümle vurgusunda süper, zaten özellikle ona kasılmış, websphere voice server falan diyor ama ibm bu kimbilir nasıl bi şeydir, bulaşmadım, basit bir tts için yok server yok efendim database kasmaya gerek yok.

    3. at&t mike ve crystal yani amerikan ingilizcesi olanlar ki default olarak bunlar geliyor, sonrasında british english audrey yükledim, web demoda iyiydi de windows altında sıçtı.

    4. acapela: karakolda doğru söyler mahkemede şaşar misali bu da webde nispeten iyi, windows altında ııh.

    5. expressivo: vurgu kasılmış olsa da webde bile hece birleştirme sorunları var ki hiç windows altında denemedim o yüzden.

    bonus: sestek gvz (bkz: kelime oyunlu cin programlar) sabah.com.tr deki haberleri bu seslendiriyor, belki lazım olur.

    peki beni bu manyaklığa ne sürükledi de bir günümü yedim bunlarla diye sorarsanız babylon'a uyuz olup lingoes denen şeytan icadını yükledim, hadi pakalım konuşuver abilere deyince microsot sam kişisi ile muhattap oldum, doğal ses olarak siteden "longman 2005 voice package" yükledim ki yaklaşık 44.000 kelime içermekte, ama tabi yetmiyor adam gibi tts gerekiyor, böyleyken böyle yani.

    2012 edit: neospeech var, stephen hawking de bunu kullanıyormuş, detaylı şeedemedim.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap