3813 entry daha
  • iğrenç bir durum var ülkemizde; hani reşit bile olmayan genç kızlara “herkese verdin bana da vereceksin” deyip mahkemelere çıkanlar var. nasıl haklı olabilirler? nasıl masum olabilirler? olur mu öyle şey? neyse bu başka bir başlığın konusu.

    eyt'liler utanmadan sıkılmadan herkes usulsüzlük yaptı, israf etti ediyor, öyleyse bize de kafasındalar.

    utanmadan sıkılmadan “beklenen hak”kı, “kazanılmış hak” diye itelemeye çalıştılar ve hala çalışıyorlar.

    anayasa mahkemesi kararı var açık seçik bu kazanılmış hak değil, beklenen haktır diye.

    tüm dünyada emeklilik yaşı artınca mevcut çalışanların da emeklilik yaşı öteleniyor ama yine utanmadan sıkılmadan aksini iddia ettiler. hala beklenen hakkı kazanılmış hak gibi göstermeye çalıştılar, çalışıyorlar.

    eyt iptal edilip aldıkları paralar faiziyle geri alınmalı. 8.500 prim gün sayısı olan prim ödemeye devam ediyor ve edecek, akıllılar askerlik, doğum vs borçlanması yapıp yarısı kadar günle emekli oldular.

    bunu isteyen adam hak hukuk diyor bir de.

    benim vatanını, milletini seven şerefli, gururlu, onurlu, yiğit bir arkadaşım var. üstelik öyle 3-5 bin gün değil tam 10.859 prim günü vardı eyt'nin çıktığı tarih itibarıyla. eyt'li olmasına rağmen “hayır bu benim hakkım değil, bu ülkemin zararına olur” deyip emekli olmadı. prim ödemeye devam ediyor.

    sonra niye japonya olamadık, niye kore olamadık, niye almanya olamadık.

    onlar devletinin ve milletinin çıkarlarını kendi çıkarlarının önüne koyan, siyasi şantajla hakları olmayan şeyleri talep etmeyen insanlar.

    bizdeyse aman benim cebime avanta girsin de ne olursa olsun kafası.

    yazık yazık çok yazık. devir kötü bir devir. o güzel insanlar o güzel atlara binip gittiler, demirin tuncuna kaldık.

    nerede o analarının ak sütü gibi helal istiklal savaşı gaziliği maaşını bile ben para için değil vatanım için savaştım deyip almayan insanlar nerede bunlar.

    işte memlekette 10 yılda her savaştan açık alınla bu kafayla çıktık, 10 yılda ülkeyi demir ağlarla bu kafayla ördük, 10 yılda 15 milyon genci bu kafayla yarattık.

    yazık çok yazık. kendilerine emeklilikte yaşa takılanlar diye hiç bir mantıklı açıklaması olmayan bir isim taktılar. bu isim bile hakedilen bir isim değil. kendilerine emeklilikte prime takılan diye isim takan insanlar da çıktı. hatta emeklilikte başa takılanlar bile var.

    değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli demiş şair, cebellezi edin dememiş. neyse bu da başka bir başlığın konusu.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap